Gerechtelijke organisatie

Gerechtshof Amsterdam houdt regiezitting strafzaak Holleeder cs

Amsterdam, 5 augustus 2008 - Het gerechtshof Amsterdam begint op 28 augustus 2008 om 9.30 uur met de regiezitting van de strafzaak Holleeder c.s. in hoger beroep. De regiezittingen vinden plaats op 28 en 29 augustus 2008 vanaf 9.30 uur en op 5 september 2008 vanaf 14.00 uur in de beveiligde zaal van de rechtbank in Rotterdam (adres: Posthumalaan 74).

Belangstellenden
Elke bezoeker die de regiezitting bij wil wonen, dient zich aan te melden bij de ingang van de rechtbank. Het aantal plaatsen in de zittingzaal en op de publieke tribune is beperkt. Bezoekers moeten zich kunnen legitimeren. Iedere vorm van opnameapparatuur, laptops, mobiele telefoons zijn niet toegestaan en zullen worden ingenomen.

Informatie voor de media
De media wordt verzocht zich uiterlijk 26 augustus a.s. aan te melden bij het Bureau Communicatie van het gerechtshof via voorlichting-hof-Amsterdam@rechtspraak.nl
Media die zich voor de pro forma zitting van 10 juni hadden geaccrediteerd hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Voor geaccrediteerde journalisten (maximaal 1 per medium) zal een plaats worden gereserveerd in de zaal (maximaal 80 personen). Leden van de pers die zich niet vooraf hebben aangemeld zullen op de publieke tribune moeten plaatsnemen, voor zover daar nog plaats is. Op woensdag 27 augustus a.s. krijgen de aangemelde journalisten per e-mail een bevestiging van de accreditatie.
Ook voor journalisten geldt dat elke vorm van opnameapparatuur, laptops, mobiele telefoons niet zijn toegestaan in de zaal van de rechtbank Rotterdam. Deze zullen bij de ingang worden ingenomen.

De NOS zal radio- en televisieopnamen maken en deze volgens het poulesysteem afstaan. Andere radio- en televisiestations worden tijdens de behandeling van de zaak niet toegestaan.

Bron: Gerechtshof Amsterdam Datum actualiteit: 5 augustus 2008 Naar boven