TROS


Persinformatie

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 25-08-2008

Televisie

EEN JAAR LANG MIS(S)

Uitzending donderdag 28 en vrijdag 29 augustus

Nederland 1 - 19.30 uur

HET JAAR VAN MIS(S) RENI DE BOER

In aanloop naar de liveshow van het programma AAN TALENT GEEN GEBREK: UITREIKING CAPAWARDS 2008 op vrijdag 29 augustus, waarin voor het derde jaar de ambassadeur van Onbeperkt Nederland wordt gekozen, zendt de TROS op donderdag 28 en vrijdag 29 augustus de tweedelige documentaire EEN JAAR LANG MIS(S) uit. Deze documentaire gaat over Reni de Boer, de winnares van de Mis(s) Verkiezing 2007.

Tijdens de Mis(s) Verkiezing 2007 kiest het publiek Reni de Boer tot Mis(s) 2007. Voor Reni volgt een hectisch jaar. Door haar overwinning wordt ze tevens ambassadeur Onbeperkt Nederland, een initiatief van het Revalidatiefonds. Ze vraagt het hele jaar aandacht voor de problematiek waar mensen met een handicap tegenaan lopen. Als ambassadeur van Onbeperkt Nederland doorkruist ze het hele land om te praten met mensen met een handicap en gehandicaptenorganisaties. Ze bezoekt politici en gaat met minister-president Balkenende mee op werkbezoek. Verder ze geeft vele tientallen interviews in kranten, op radio en tv.

Ondanks dit drukke schema ziet Reni kans om zelf een actie op touw te zetten, te ontwikkelen en uit te voeren. Binnen korte tijd slaagt Reni erin dat er een levensgroot billboard wordt geplaatst in Amsterdam. Op dat billboard zien we een prachtige gehandicapte vrouw met sportkleding, met de slogan: "Sport overwint alles". Dat Reni op deze manier op meesterlijke wijze de beeldvorming rond gehandicapten wil verbeteren, spreekt voor zich. Uiteindelijk is een handicap maar een detail van wie je bent en willen we allemaal deelnemen aan de maatschappij.

Deze programma's zijn tot stand gekomen met steun van Revalidatiefonds, VSB-fonds, Johanna Kinderfonds en de CG-raad.
---