Ingezonden persbericht


Huldiging winnende plataan met de X-factor!

De plataan op het Doelenplein is de winnaar van de verkiezing Welke boom heeft de X-factor? Van 23 mei tot en met 6 juli hebben Delftenaren massaal gestemd op hun favoriete bomen. Het werd uiteindelijk een spannende eindstrijd tussen de Hollandse iep en de plataan. Met in totaal 1028 stemmen is de plataan de Hollandse iep voorbij gegaan. De huldiging van de boom met dé X-factor van Delft vindt donderdag 28 augustus plaats.

De Gemeente Delft en de Bomenstichting nodigen u uit om de huldiging van de winnaar bij te wonen. Op donderdag 28 augustus om 15.00u wordt de plataan op het Doelenplein ter plaatse in het zonnetje gezet. Wethouder Anne Koning zal onder andere een bord bij de boom met de X-factor onthullen.

Wat maakt de plataan op het Doelenplein zo bijzonder? De persoon die de winnaar heeft genomineerd spreekt van 'een boom met een Koninklijke uitstraling, een prachtige plataan met volle ronde kruin'. Volgens andere stemmers geeft de boom allure aan het Doelenplein. 'De boom op het plein zorgt voor een mediterrane sfeer, het mooiste plekje in Delft. Je waant je in Italië! Het zonlicht kan deze boom als geen ander doen stralen.'

Welke boom heeft de X-factor? is een initiatief van de Bomenstichting. De Bomenstichting is een landelijke non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud van bomen in de stad en op het platteland. Voor het uitvoeren van onze activiteiten zijn wij voor een belangrijk deel aangewezen op bijdragen van donateurs. Vindt u bomen in uw omgeving ook belangrijk? Steun ons werk en word donateur. Zie voor meer informatie www.bomenstichting.nl.

Welke boom heeft de X-factor?
www.boomverkiezing.nl.

einde persbericht

Verzenddatum: 26 augustus 2008