Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

1 augustus 2008

15.000 ste kaartje Festival Oude Muziek Utrecht verkocht

Spaanse editie van het Utrechtse festival start 29 augustus

Het Festival Oude Muziek Utrecht heeft op 1 augustus de 15.000ste kaart verkocht. Met nog krap een maand te gaan tot de start van het Festival staat de zaalbezetting hierdoor al op 60%. Er worden dit jaar zo'n 45.000 bezoekers verwacht bij meer dan 110 concerten, waarvan bijna de helft gratis toegankelijk is.

Uit de verkoopcijfers blijkt dat het Utrechtse publiek de weg naar de grote namen goed weet te vinden: als successen kunnen nu al de concerten van Al Ayre Español, The Sixteen (inmiddels zelfs uitverkocht) en Capilla Flamenca & Piffaro worden genoemd. Ook de nieuwe garde kan zich verheugen op volle zalen: Stile Antico, Capilla Peñaflorida en Música Temprana springen het meest in het oog.

Het Spaanse thema Siglos de Oro wordt verder uitgewerkt door bijvoorbeeld Le Poème Harmonique, Hespèrion XXI, het Huelgas Ensemble, La Trulla de Bozes, The Brabant Ensemble en La Colombina. Het openingsconcert door de Kölner Akademie plaatst een suite uit Rameau's Les Indes galantes naast Le sacre du printemps van Stravinski, beide uitgevoerd op het toepasselijke historische instrumentarium.

Wie, wat, waar?
Festival Oude Muziek Utrecht
29 augustus t/m 7 september
meer dan 110 concerten in de Utrechtse binnenstad en Vredenburg Leidsche Rijn waarvan ruim 50 gratis toegankelijke fringeconcerten en beiaardbespelingen

www.oudemuziek.nl

Noot voor de redactie /