Gemeente Voerendaal

\ 21/8/2008 - Schoolsport Olympiade 2008
Vrijdag 29 augustus a.s. is het zover: In het olympische jaar heeft Voerendaal zijn eigen schoolsportolympiade. Ongeveer 450 kinderen van Voerendaal gaan met elkaar een sportieve strijd aan. Op en nabij het sportcomplex de Joffer aan de Goswijnstraat staan 12 verschillende sporten op het programma.

De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de Voerendaalse basisscholen vormen 36 landenteams. De activiteiten spelen zich af op diverse sport- en tennisvelden, in de sporthal- en zaal en het zwembad. Dit staat garant voor een afwisselende en spannende dag. Natuurlijk zijn er medailles te winnen, maar het belangrijkste is dat de kinderen ervaren hoe leuk samen sporten en bewegen kan zijn.

De Gemeente Voerendaal ondersteunt en stimuleert de schoolsportolympiade van ganser harte. Jongeren moeten immers in een gezonde en uitdagende omgeving kunnen opgroeien.

De kinderen, leerkrachten, begeleiders en verenigingen staan al in de startblokken. Ouders, grootouders, vrienden, bekenden en andere geĂŻnteresseerden maken het feest compleet. Ze zijn van harte welkom om de jeugdige talentjes te komen aanmoedigen tijdens deze dag van sportiviteit, emotie en ontmoeting.

Om 09.00 uur gaat de olympiade van start met een intocht van de vertegenwoordigers van de landenteams in de sporthal de Joffer. Rond 15.15 vindt op dezelfde plaats de prijsuitreiking en sluiting plaats. Traditiegetrouw het oorverdovend en stralend slot van de dag.

Meer informatie over de olympiade alsmede (na afloop) fotos van deze bijzondere dag vindt u op de website
http://www.schoolsportolympiadevoerendaal.nl