Aziatische wereldsteden tijdens Pasar Perron op 29, 30 en 31 augustus

26/08/2008 09:19

Nederlands Spoorwegmuseum

Pasar Perron in Het Spoorwegmuseum staat dit jaar bol van vijf Aziatische wereldsteden. Op 29, 30 en 31 augustus beleven bezoekers een stukje Azië in Utrecht. Tijdens het evenement zijn de steden Bangkok, Hong Kong, Bombay, Tokio en Jakarta te vinden. Iedere stad laat het beste van zijn land op cultureel, lifestyle en culinair gebied zien. Zo transformeert het museumtheater tot bioscoop voor Bollywoodfilms, is er een Chinees theeplein, kan er sushi worden gerold, sumo worden geworsteld of een hapje worden gegeten in het Indonesische restaurant. Zondagavond brengt Ais Lawa-Lata breed uiteenlopende Indonesische muziek. Pasar Perron vindt voor de vijftiende keer plaats met een uitgebreid programma, binnen en buiten, voor jong en oud.

Drie dagen lang zijn er optredens te vinden uit Azië in Utrecht. In de programmering is een Indonesische modeshow, sawadee dans en Nilam sari opgenomen. Een zangeres die bekend staat om haar traditionele muziek. Ook de Thaise groep NOI is aanwezig. Zij brengen dans en liederen uit de bergen van Thailand. Bezoekers kunnen verder op Pasar Perron terecht voor een Chinese drakendans en een kung fu show. In het India-gedeelte is naast een Bollywooddans de groep Sanjeev te zien. Hier ontdekken bezoekers dat Indiase liederen en moderne muziek gecombineerd kunnen worden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.spoorwegmuseum.nl/nl/actueel/evenement.php?id=349