Gemeente Appingedam

Topacts laten Appingedam zinderen!

Op vrijdag 29 augustus speelt de swingende âbrandweermannenband' Los Bomberos de sterren van de hemel op het plein voor de Nicolaïkerk. Dit is een van de drie daverende gratis te bezoeken hoofdacts in het programma van 'het Geheim van Appingedam', tijdens het eerste lustrum van de Kunst- & Cultuurdagen van Appingedam op 29, 30 en 31 augustus 2008.

Het optreden van Los Bomberos is tot stand gekomen door medewerking en financiële steun van de Stichting Kronkels door Fivelingo, het Cultureel Platform Appingedam en bemiddeling door Jaap Alkema van Moomba Media.

De andere twee performers maken niet minder indruk! Theaterspektakel van maar liefst twee dagen door Visions of the North én het klassieke slotconcert op zondag van stemkunstenares Greetje Bijma en organist en harmoniumnist Klaas Hoek in de onlangs gerestaureerde Nicolaïkerk.

Visions of the North is geïnspireerd door de vier elementen, lucht, aarde, water en vuur en zullen die in het theaterstuk âDe Alchemistâ op zowel vrijdag 29 augustus als zaterdag 30 augustus trotseren. Het stuk is de rode draad van het verhaal van het Geheim van Appingedam: de vreemdeling die met zijn kist grote verandering teweeg bracht tussen de Natvoeten, de Omkeerders en de Omzetters. Het hele verhaal, de Mythe van het Geheim, is te lezen op de website www.hetgeheimvanappingedam.nl.

Het wereldberoemde Friese duo, Greetje Bijma en Klaas Hoek treedt al ruim vijftien jaar samen op. Verbluffend geïmproviseerd, geïnspireerd door Nederlandse, Friese of Engelse poëzie. Dit optreden staat mede in het teken van de feestelijke ingebruikname van de gerestaureerde Nicolaïkerk en herinrichting van de kerkpleinen. De gemeente Appingedam, één van de sponsors van dit driedaags evenement, wil dat op gepaste wijze vieren met haar burgers. Daarom is de toegang voor dit unieke concert geheel gratis! Echter, in de Nicolaïkerk is een vast aantal zitplaatsen, dus: vol is vol!

Nog meer programma-informatie is intussen ruimschoots te vinden op www.hetgeheimvanappingedam.nl.

Gewijzigd op: 26-08-2008