Provincie Limburg

Persberichten

Tweede burgerinitiatief over ENCI voor Limburgs Parlement Op vrijdag 29 augustus a.s. wordt namens de medewerkers van ENCI B.V., vestiging Maastricht, een burgerinitiatief aangeboden aan de voorzitter van het Limburgs Parlement, gouverneur Léon Frissen. Met het aanbieden van dit burgerinitiatief beogen de medewerkers de winning van kalksteen ten behoeve van ENCI in de groeve van de Sint-Pietersberg niet eerder te beëindigen dan 31 december 2019.

Programma
Het burgerinitiatief wordt om 09:00 uur aangeboden in de Veldekezaal van het Gouvernement in Maastricht door de initiatiefnemers dhr. R. Bergmans en dhr. H. Meeuwsen, alsmede dhr. P. Crouzen, woordvoerder. Gouverneur Frissen neemt het burgerinitiatief in ontvangst. Namens het Limburgs Parlement is eveneens aanwezig dhr. W. Heinrichs, voorzitter van de statencommissie voor het Fysieke Domein. die met een eerder burgerinitiatief over ENCI werd beoogd.

Tweede burgerinitiatief over ENCI
Al eerder ontving het Limburgs Parlement een burgerinitiatief over ENCI. Op 29 februari 2008 werd in Limburg voor het eerst een burgerinitiatief aangeboden en wel door de Werkgroep Sint Pietersberg Adembenemend. Doel van dit initiatief was het stoppen met afgraven van de St.Pietersberg na 2010. Uiteindelijk leidde dit initiatief ertoe dat op 18 april 2008 door het Limburgs Parlement een motie werd aangenomen om via een POL-wijziging de winning van kalksteen niet meer toe te staan vanaf 2015 en zorgvuldig te analyseren wat de consequenties hiervan zijn. Het nieuwe burgerinitiatief van de medewerkers van ENCI richt zich tegen deze POL-wijziging.

Verdere procedure
Na ontvangst van het burgerinitiatief wordt nagegaan of het initiatief aan de voorwaarden voldoet. Zo zal gecontroleerd worden of de handtekeningen voldoen aan het vereiste van kiesgerechtigdheid. De volgende stap is de procedurebehandeling van het initiatief in de vergadering van het Limburgs Parlement van 24 oktober a.s. In deze vergadering wordt besloten of de inhoudelijke behandeling daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

27-8-2008 16:37