Nederlandse Politiebond


NPB: Boele Staal verstandige keuze van minister Ter Horst

De NPB is verheugd over het besluit van de minister van BZK om voormalig commissaris van de koningin in Utrecht Boele Staal een onderzoek te laten verrichten naar de problemen in het politiekorps Zeeland. Wij hebben vanaf het begin aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek. Die onafhankelijkheid lijkt nu voldoende gewaarborgd.

Met haar besluit overrulet minister Ter Horst het Regionaal college van burgemeesters in Zeeland, dat aanvankelijk een onderzoek wilde laten plaatsvinden onder eigen verantwoordelijkheid.

Blijft als enig pijnpunt over de positie van de huidige korpsbeheerder, burgemeester J.M. Schouwenaar van Middelburg. Zijn rol zal ook worden onderzocht. Het bevreemdt ons dat hij gedurende het onderzoek gewoon aanblijft als korpsbeheerder. Wij roepen hem dan ook op voor de duur van het onderzoek opzij te stappen als korpsbeheerder en de uitkomsten af te wachten.

Boele Staal heeft een ruime politieke en bestuurlijke ervaring. Daarnaast heeft hij in het verleden al een aantal soortgelijke onderzoeken uitgevoerd. Wij hopen dat hij voortvarend aan de slag gaat, zodat er snel weer een gezond werkklimaat ontstaat bij de politie in Zeeland.

Gepubliceerd op 29 augustus 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.