Mgr. Van Luyn schenkt prijs aan zwerfkinderen

29/08/2008 09:37

Bisdom Rotterdam

De Adriaan Borstprijs die Mgr. A.H. van Luyn s.d.b. op 28 augustus ontving, schenkt de bisschop aan drie projecten die zich inzetten voor zwerfkinderen: Pension Maaszicht in Rotterdam, Don Bosco Jonathan in Amsterdam en een project van de Salesianen in Bolivia. Mgr. A.H. van Luyn heeft de prijs ontvangen tijdens het Christelijk-Sociaal Congres te Doorn voor zijn christelijk-sociale betrokkenheid. De prijs voor actualisering en stimulering van christelijk-sociaal denken en handelen bestaat uit een bronzen beeld en een bedrag van 10.000 euro.

De Congregatie van de Salesianen is door de Heilige Johannes gesticht voor opvoeding, onderwijs en pastoraat onder straatkinderen en zwerfjongeren. Als lid van deze congregatie heeft Mgr. Van Luyn drie projecten voor dit doel uitgekozen:

Pension Maaszicht vangt in Rotterdam sinds 1994 jongeren van 17 tot en met 23 jaar op die voor een langere periode geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.

Don Bosco Jonathan zet zich sinds 1995 in voor dak- en thuisloze jongeren en voor jonge moeders en zwan-gere jonge vrouwen in de leeftijd van 17 en 25 jaar in de regio Amsterdam.

De Salesianen hebben in Santa Cruz, de hoofdstad van Bolivia, diverse projecten om straatkinderen vanaf 7 jaar op te vangen.

De Adriaan Borstprijs is ingesteld door de Stichting Christelijk-Sociaal Congres, een platform van een der-tigtal christelijk-maatschappelijke organisaties, in samenwerking met het Adriaan Borstfonds. Adriaan Borst was een christelijk-sociaal bewogen werkgever die bijna een kwart eeuw voorzitter was van het Verbond van Protestants-Christelijke Werkgevers. De Adriaan Borstprijs werd in 2006 voor het eerst toegekend aan ondernemer Leendert Bikker en in 2007 aan politica Hannie van Leeuwen.

Einde bericht

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /