Gemeente Ede

Nummer 153 / Ede, 29 augustus 2008

Burgemeester Cees van der Knaap reikt gemeentelijke onderscheiding uit:
Medaille van Verdienste voor dressuurruiter Hans Peter Minderhoud

De heer Hans Peter Minderhoud uit Harskamp heeft vrijdag 29 augustus 2008 de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Dat gebeurde in het gemeentehuis van Ede. Burgemeester Cees van der Knaap reikte de onderscheiding uit.

Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud won op donderdag 14 augustus 2008 tijdens de Olympische Spelen in Beijing in China een zilveren medaille bij de teamwedstrijd dressuur en op 19 augustus 2008 een vijfde plaats in de individuele rangschikking.

Het gemeentebestuur van Ede kent de heer Minderhoud deze onderscheiding toe als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere prestatie als dressuurruiter op de Olympische Spelen 2008.

Verdiensten
Bij de Medaille van Verdienste is sprake van bijzondere verdiensten in vrijwillig verband voor de Edese gemeenschap, of bijzondere burgerzin op enig terrein van het maatschappelijke leven, of een belangrijke prestatie op cultureel, sportief of enig ander gebied. De medaille kan uitgereikt worden aan inwoners en aan niet-ingezetenen van de gemeente Ede. Het college van burgemeester en wethouders beslist over de toekenning van deze onderscheiding op voordracht van de burgemeester, die de uitreiking verzorgt.

De Edese auteur Jan Siebelink (januari 2006), het herenteam van Polar Bears (mei 2006), het damesteam van Polar Bears (juni 2007), de heer A.C. Moerland uit Bennekom (november 2007), de heer Nico Herbert uit Ede (januari 2008), het echtpaar Henk en Nel van der Vegte (januari 2008), de heer Jan Keijzer uit Ede (april 2008), de heer Petr Reznicek, loco-burgemeester van Chrudim (juni 2008) en mevrouw Tamara Volejnikova uit Chrudim, tolk/vertaalster voor de Stichting Stedenband Ede-Chrudim (juni 2008) hebben eerder de Medaille van Verdienste ontvangen.

---