Gemeente Teylingen

straat op

Teylingse jongerenwerker gaat de straat op

29 augustus 2008

PERSBERICHT 28 augustus 2008 - Er komt een jongerenwerker die zich gaat bezighouden met de overlast en het vandalisme in Voorhout. Deze jongerenwerker is op straat actief, zoekt de jongeren op en spreekt ze op hun gedrag aan. Het college hoopt op deze wijze de overlast te beperken, zo niet sterk te doen verminderen. Dit is één van de opvallendste items van het nieuwe beleid uit het Welzijnsprogramma voor 2009 dat het college op 19 augustus vaststelde.

Wat is een Welzijnsprogramma?

In het welzijnsprogramma 2009 geeft het college aan welk beleid zij wenst uit te voeren in het jaar 2009 en ook staat er in welke organisaties voor dat jaar subsidie ontvangen en welke niet. Het totale welzijnsbudget voor het jaar 2009 is EUR 3.355.239,00. Daarvan wordt voor een bedrag van EUR 98.606,00 aan nieuw beleid besteed.

Beheerder jongerencentrum @hok
Ook een punt van nieuw beleid is het aanstellen van een beheerder voor het jongerencentrum @hok in Voorhout. Dit wordt een combinatiefunctie. Er komt een jongerenwerker die de vrijwilligers ondersteunt, maar die ook beheerstaken op zich neemt.

Laatste Welzijnsprogramma oude stijl
Naar alle waarschijnlijkheid is dit het laatste welzijnsprogramma van de gemeente Teylingen. Het welzijnsprogramma is nog een uitvloeisel van de Welzijnswet . Met de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) per 1 januari 2007 is de Welzijnswet ingetrokken. Voor de gemeente ook een aanleiding om het welzijnsbeleid te herzien en te gaan baseren op de uitgangspunten van deze WMO.

Subsidieverlening

Activiteiten komen alleen nog in aanmerking voor subsidie als zij een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Teylingen, aan de sociale cohesie in buurten en/of wijken, de actieve participatie van burgers in de samenleving of de gezondheid bevorderen of voorkomen dat mensen in de knel raken. In het welzijnsprogramma 2009 staat het nieuwe beleid beknopt beschreven.
Eén van de punten van het nieuwe beleid is dat instellingen voor het jaar 2010 voor langer dan één jaar subsidie kunnen aanvragen. Het is dan niet meer nodig om ieder jaar een begroting en een jaarrekening in te dienen.

Later dit jaar komt er een nota, waar dieper op dit nieuwe beleid wordt ingegaan en die aan alle welzijnsorganisaties ter inspraak wordt voorgelegd. Deze nota en de nieuwe subsidieverordening worden vervolgens aan de raad voorgelegd.

Inzien en bezwaar
Het Welzijnsprogramma 2009 ligt van 1 tot en met 28 september 2008 ter inzage bij de receptie in het gemeentekantoor (Wilhelminalaan 25 in Sassenheim). In deze periode kan iedere belanghebbende zijn of haar zienswijze kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders (Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout).

Adres & openingstijden