Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 29-08-2008

Oproep getuigen: Overval

AMERSFOORT- Op donderdagavond 28 augustus werd een winkel overvallen. Een verdachte kon enkele uren later worden aangehouden. De politie roept eventuele getuigen op.

Omstreeks 21.00 uur sloten medewerkers van een winkel aan de Sint Jorisstraat de winkel. Toen het personeel de kas binnen aan het openmaakte, kwam plotseling een man tevoorschijn. Kennelijk had hij zich verstopt toen de winkel nog open was. De man bedreigde het personeel met een wapen en wilde geld hebben.

De medewerkers schrokken enorm en renden hard weg, onder andere naar de kantine van de winkel. De man pakte vervolgens een onbekend geldbedrag en verdween uit de winkel. Hij vluchtte te voet in de richting van het Smallepad. De politie werd gewaarschuwd en startte een groot onderzoek bij de deels braakliggende terreinen rondom de Eemrotonde en kamde de omgeving uit op zoek naar de overvaller. Omstreeks 23.30 uur zag een agent een 19-jarige man uit Voorthuizen lopen over de Stadsring. Hij voldeed volledig aan het signalement en de man werd vervolgens aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Signalement verdachte

Licht getinte huidskleur, 19 jaar, tenger postuur, ongeveer 1.70 m lang, droeg een spijkerbroek of donkergekleurde joggingbroek met daarond wit/zwart gekleurde sportschoenen.

De recherche zet het onderzoek voort en roept getuigen die voor of na de overval de verdachte of iets opvallends hebben gezien, en zich nog niet gemeld hebben bij de politie, zich te melden via tel. 0900-8844.

Opgesloten

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd een man door een buurtbewoner opgesloten. Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een 41-jarige man uit Alkmaar door tuinen liep aan de Westsingel. Toen de agenten onderweg waren was de man zelfs een berging ingelopen. Een buurtbewoner was zo slim om de deur achter hem dicht te doen en de politie kon de man direct aanhouden. De man stribbelde behoorlijk tegen en was onder invloed van alcohol. Het is nog niet bekend waarom de man in de tuinen liep en de berging vervolgens inging.

Bekeuring voor overlast

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend kregen drie personen een bekeuring voor overlast. Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding dat jongeren overlast zouden veroorzaken aan de Achter de Arnhemse Poortwal. De drie personen, 19 en 20 jaar oud uit Amersfoort en Woudenburg, kregen een bekeuring voor overlast.

Diefstal lood

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werden twee mannen aangehouden voor diefstal vanlood. Omstreeks 15.40 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen een rol lood hadden gestolen bij een winkel aan de Nijverheidsweg Noord. De politie werd gewaarschuwd en in Soest, Wiardi Beckmanstraat, werden de verdachten (23 en 32 jaar oud uit Middelburg en Soest) aangehouden en ingesloten voor verhoor.