Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 29-08-2008

Man aangehouden voor schieten met luchtbuks

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij geschoten had met een luchtdrukgeweer.

Omstreeks 22.55 uur stonden een aantal mensen een sigaretje te roken bij een instelling aan de Nieuwe Houtenseweg. Plotseling hoorden zij een harde knal en gesuis. Valk naast de mensen schoot iets in de bosjes. Al snel bleek dat een man vanuit een openstaand raam met een luchtdrukgeweer een kogeltje had afgevuurd. De politie werd gewaarschuwd en kon een

19-jarige man uit Utrecht aanhouden. De man en zijn wapen werden meegenomen naar het bureau.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Op de Vleutenseweg heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 43-jarige man uit Utrecht kreeg in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 augustus rond 04.50 uur op de Vleutenseweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau blies de man 565 ug/l. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd vanwege het rijden onder invloed. De Utrechter werd met een proces-verbaal en rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

DE MEERN Net na middernacht werd een 38-jarige man uit De Meern gecontroleerd op de Nyeveldtstraat. De man was even daarvoor vanuit een café in zijn auto gestapt. Na de eerste blaastest werd duidelijk dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 505 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd de man naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Op de Blokstraat vond donderdagmiddag een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 22-jarige man uit Zeist liep rond 14.25 uur op de Blokstraat. Plotseling kwam er een scooter met twee opzittende achter de man rijden. De bijrijder stapte af en kwam op de man toelopen. Onder bedreiging van een mes werd het slachtoffer gedwongen zijn rugzak met laptop af te geven. Na de beroving liep de verdachte terug naar de scooter en reed samen met de bestuurder weg in de richting van Maarssen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Gewapende overval

UTRECHT Donderdagavond vond op winkel aan de Amsterdamsestraatweg een gewapende overval plaats.

Personeel van de winkel zag omstreeks 21.05 uur twee mannen de winkel binnen komen lopen. Plotseling zag een medewerker dat één van de mannen een pistool tevoorschijn haalde. De man bedreigde de personeelsleden en eisten geld. Een tweede verdachte bedreigde het personeel van de winkel met een mes. Eén van de medewerkers liep achter de toonbank langs en pakte twee flessen drank waarmee hij de overvallers te lijf wilde gaan. De overvallers kozen eieren voor hun geld en rende de winkel uit.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding lestel

UTRECHT Op de Ahornstraat vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een motorrijder plaats.

Een 51-jarige automobilist uit Houten reed met zijn auto over de Ahornstraat. Ter hoogte van de kruising met de Omloop kwam plotseling een motorrijder aanrijden. De twee konden elkaar niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De motorrijder raakte gewond en moest naar het ziekenhuis De automobilist raakte niet gewond.