Gemeente Zederik


Dijk Lexmond blijft afgesloten

Uit onderzoek van Waterschap Rivierenland blijkt dat de dijk in Lexmond, tussen Kok Lexmond en de haven van de watersportvereniging (ca. 1400 meter), onvoldoende stabiel is. Om aan de gestelde kwaliteit te voldoen moet het waterschap dit gedeelte herstellen. Dit betekent dat de dijk tussen Sluis en Lexmond tot de zomer van 2009 voor doorgaand verkeer afgesloten blijft.

Dit najaar is het gedeelte van de dijk tussen woning Achthoven 18 en Kok Lexmond aan de beurt. Volgend voorjaar herstelt het waterschap het gedeelte tussen woning Achthoven 18 en de haven van de watersportvereniging. De inschatting is dat het werk in juli 2009 wordt opgeleverd. Wanneer de dijk klaar is, plaatst de gemeente de openbare verlichting.

Woningen en bedrijven aan de dijk blijven bereikbaar over een baan van stalen rijplaten. Voor het fietsverkeer wordt opnieuw een pendelbusje ingezet. Dit busje rijdt in de perioden dat er aan de dijk wordt gewerkt. Nadat de dijk volgend jaar is geasfalteerd, stelt het waterschap de weg tussen Sluis en Lexmond weer open voor het verkeer.