BedrijfsautoRAI

Eerste Volvo FM 8x4 mixer met I-Shift afgeleverd aan Nijmeegse Beton Centrale

(8/29/2008)
Voor het transport van betonmortel op de Nederlandse markt heeft de Nijmeegse Beton Centrale (NBC) als onderdeel van Mebin, zijn eerste Volvo aangeschaft. De truck, een FM 8x4V chassis, is uitgevoerd met Volvoâs geautomatiseerde schakelsysteem I-Shift. De opbouw, een Liebherr mixer van 10m3 werd geleverd door Boogert Service uit Nieuwerkerk. Volvo-dealer BAS Groep, vestiging Nijmegen, heeft de eerste Volvo afgeleverd aan de Nijmeegse Beton Centrale. Betonmortel is een belangrijk bouwmateriaal. De laatste jaren ligt het totaalverbruik aan beton in Nederland ver boven 8 miljoen m' per jaar. De prognose is dat het gebruik nog verder zal stijgen. âWaren het de laatste jaren vooral grote infrastructurele werken zoals de Betuweroute die voor een forse toename zorgden, is het nu vooral grootschalige bouw in de zorg- en onderwijssector die een groot deel van de afzet genereertâ aldus William Mooibroek de bedrijfsleider van de Nijmeegse Beton Centrale. âNa 2008 zal het aandeel megaprojecten weer toenemen vanwege de realisatie van ondermeer de Zuiderzeelijn en een aantal grote projecten op regionaal en locaal niveau zoals Noord-Zuidlijn, Randstadrail en de Hanzelijnâ.

Kwaliteit service-organisatie
William Mooibroek van NBC / Mebin is enthousiast over de nieuwe Volvo. âDe kwaliteit, betrouwbaarheid en bereikbaarheid van de service-organisatie waren voor ons doorslaggevend. We verwachten dat de wagen 30.000 km per jaar zal gaan rijden. Het gaat dan vaak om onverharde wegen op bouwplaatsen. Wagens zullen hier zeker onder lijden en dan is het prettig als er een betrouwbare partner achter je staat.â De opbouw is geleverd door Boogert Service uit Nieuwerkerk. Dit bedrijf is importeur voor het Duitse Liebherr als het gaat om betonmixers. âDe samenwerking tussen Volvo en Boogert Service verliep uitstekend. Volvo leverde het chassis en Boogert Service de opbouw. Door deze goede samenwerking kon er snel geleverd worden, wat voor ons mede doorslaggevend was voor deze Volvo te kiezen. Ook de geleverde asconfiguratie met een toegelaten maximum massa van 37 ton sluit het beste aan bij onze eisen voor een 10 m3 betonmixerâ, aldus William Mooibroek.

I-Shift
NBC / Mebin liet zijn Volvo FM speciaal uitrusten met I-Shift. Deze automatisch schakelende versnellingsbak combineert het gemak van een vol-automaat met de dicht opeenvolgende versnellingen van een handbak. âMet behulp van I-Shift kan de chauffeur zich beter concentreren op de weg. Hij hoeft zich geen zorgen meer te maken over koppelen en schakelen. Bovendien is het systeem ARBO vriendelijk. Dit leidt tot minder slijtage aan gewrichten zoals enkel, knie, schouder en elleboog, omdat er niet geschakeld hoeft te worden. Wij verwachten door de inzet van I-Shift uiteindelijk zelfs minder ziekteverzuim op latere leeftijdâ, aldus William Mooibroek .

âDe toekomst van de betonmortelbedrijven ziet er positief uit. Wij verwachten dat Volvo alleen maar kan bijdragen aan de continuïteit van ons bedrijfâ, concludeert William Mooibroek.

The European Road Transport Show 2007