Gemeente Coevorden

Aantal toezichthouders uitgebreid van vier naar zes

De gemeente heeft besloten het aantal toezichthouders, aangestuurd door Veiligheidszorg Drenthe, uit te breiden van vier naar zes. Uitbreiding was noodzakelijk om alle taken goed uit te kunnen voeren. De omvang van werkzaamheden is vrijwel gelijk gebleven, maar door gewijzigde regelgeving is het aantal uren dat toezichthouders beschikbaar zijn, afgenomen.

Door een wijziging van de regelgeving mogen toezichthouders maximaal twee jaar onder contract staan bij Veiligheidszorg Drenthe. Gedurende deze twee jaar moeten zij diverse opleidingen volgen. Daardoor is de tijd die zij aan veiligheidsprojecten kunnen deelnemen, afgenomen. De toezichthouders in Coevorden zijn onder meer belast met de uitvoering van de Regeling Gevonden Voorwerpen, met toezicht op het NS-station, op scholengemeenschap De Nieuwe Veste en op de openbare ruimte in het algemeen. Ze voeren taken uit die horen bij de functies van havenmeester en marktmeester, ze controleren of er geen illegaal geplaatste reclame-uitingen zijn en houden desgewenst woningen in de gaten waarvan de bewoners op vakantie zijn.

Om alle taken goed uit te kunnen voeren, wordt het aantal toezichthouders uitgebreid van vier naar zes. Veiligheidszorg Drenthe werkte in 2007 ook al met zes toezichthouders in Coevorden. Het werken met twee extra toezichthouders beviel goed en daarom heeft de gemeente in overleg met Veiligheidszorg Drenthe besloten het aantal definitief uit te breiden naar zes. Hiervoor wordt de samenwerkingsovereenkomst gewijzigd.