Politie Haaglanden

Persberichten 29 augustus

Haaglanden, 29-08-2008

Bulgaarse volksdansles
Den Haag - En melding van geluidsoverlast aan de Herman Costerstraat, duidde 29 augustus om 3.30 uur op een Bulgaarse volksdansles. Een 28-jarige man uit Den Haag, kreeg les van een 32-jarige plaatsgenoot. Gezien het nachtelijke tijdstip, beëindigden politieagenten de les.

Ruzie door botsing
Den Haag - Twee vrouwen (18 en 19) uit Den Haag raakten donderdagavond 28 augustus omstreeks 20.30 uur met elkaar in gevecht, nadat zij in de Vlamingstraat tegen elkaar aan gebotst waren. Na wat schelden, duwen en haren trekken, sprong een voorbijganger tussen beide. Surveillerende politieagenten haalden de dames uit elkaar. Omdat de 18-jarige Haagse een valse OV-jaarkaart bij zich bleek te hebben, onderzoekt de recherche de zaak.

Vlucht na opgeven vals adres
Den Haag - Een 17-jarige jongen uit Den Haag, gaf donderdagavond 28 augustus om 19.30 uur een vals adres op toen een politieagent hem een boete gaf voor drugsoverlast. De agent, die door onrustig gedrag van de jongen gealarmeerd was, vroeg de jongen of zijn adres echt klopte. Hierna nam de jongen de benen. Na een achtervolging op de fiets, waarbij omstanders erg behulpzaam waren, werd hij in de Doelenstraat aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zijn adres bleek inderdaad onjuist te zijn. Hij kreeg twee boetes en is door zijn moeder bij het politiebureau opgehaald.

Mishandeling op het Spui
Den Haag - In de nacht van 29 augustus om 04.30 uur, mishandelde een 23-jarige man uit Eindhoven zijn 20-jarige vriendin. Op het Spui kregen de geliefden ruzie, waarna de man zijn vriendin een vuistslag in haar gezicht gaf. Na enige twijfel, voortgekomen uit angst, deed de vrouw aangifte. Haar vriend is meegenomen naar het politiebureau. Zij deed aangifte bij de politie. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl
) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Rijden onder invloed van alcohol en cocaïne
Den Haag - Een 22-jarige man uit Zoetermeer reed in de nacht van 29 augustus omstreeks 04.15 uur onder invloed van alcohol en cocaïne over de trambaan op de Prinsessegracht. Politieagenten hielden hem aan. De man verklaarde twee en een halve fles wijn te hebben gedronken en cocaïne te hebben gesnoven. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij 940 ugl blies. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). De man kreeg een proces verbaal.

Winkeldief na achtervolging aangehouden
Den Haag - Donderdagmiddag 28 augustus om 13.44 uur, rende een 26-jarige man uit Den Haag met een volle tas over zijn schouder een winkel in de Wagenstraat uit. Politieagenten, die het voorval zagen gebeuren en direct vermoedden dat het om een winkeldiefstal ging, renden achter de man aan. In de Hoogstraat rende de man een winkel binnen en kon hij worden aangehouden. De tas bleek inderdaad gestolen goederen te bevatten. De Hagenaar is meegenomen naar het politiebureau.

Quadrijders op de bon
Den Haag De politie zag donderdag 28 augustus rond 21.00 uur twee quads over de Ypenburgse Boslaan rijden. Vervolgens reden zij een bouwterrein op om daar lekker rond te scheuren. De politie controleerde de bestuurders. Een 31-jarige Hagenaar en een 44-jarige man uit Nootdorp kregen een proces-verbaal voor het onverzekerd rijden en de agenten namen de quads in beslag.

Spookrijdende fietser op snelweg
Den Haag Een 39-jarige Haagse man was in de nacht van donderdag op vrijdag 29 augustus de weg kwijt toen hij al spookrijdend met zijn fiets over de vluchtstrook van de A4 reed. Hij reed zonder licht en hij kon zich niet legitimeren. Op het politiebureau achterhaalde de agenten zijn ware identiteit. Met twee bekeuringen op zak werd hij weer in vrijheid gesteld.

Dronken achter het stuur
Den Haag - De politie hield op vrijdag 29 augustus om 3.30 uur een 22-jarige Hagenaar aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man rijden op de Badhuisweg met beslagen ramen. Toen zij de bestuurder controleerden, sprak deze met een dubbele tong. Omdat de man had ook geen legitimatie bij zich had, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hier legde hij een blaastest af en blies 300 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Hardleers
Den Haag Een 37-jarige automobilist uit Amersfoort is vrijdag 29 augustus op de Binckhorstlaan twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed. De eerste keer werd de man om 02.00 uur aan de kant gezet nadat surveillerende agenten hadden gezien hoe hij door rood reed en met een snelheid van 110 km/uur op de Neherkade twee autos rechts passeerde. De agenten hielden de man aan en constateerden dat hij onder invloed van alcohol was. Hij kreeg een bekeuring, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijontzegging van enkele uren. Nadat de Amersfoorter het politiebureau had verlaten, is hij weer teruggelopen naar zijn auto om zijn reis te vervolgen. Hij werd hierop opnieuw aangehouden en mocht de tweede keer processen-verbaal ontvangen voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden tijdens de rijontzegging.

Aanrijding met letsel
Den Haag - Een 35-jarige Haagse fietser raakte op donderdag 28 augustus om 23.45 uur gewond bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Westduinweg met de Van Bergenstraat. De 21-jarige Haagse bestuurder van de auto haalde op de Westduinweg, vlak voor de kruising, een bus in die passagiers liet uitstappen. Hierdoor had de bestuurder geen goed zicht op de kruising. De fietser kwam uit de Van Bergenstraat en zag vermoedelijk door de bus de auto te laat aankomen. De man had wel voorrang moeten verlenen aan de auto. Agenten namen bij beide bestuurders een blaastest af. De fietser had volgens deze test te veel gedronken. Aangezien de man voor controle naar het ziekenhuis werd vervoerd nam een arts van de man een bloedproef af.

Snelheidscontrole
Den Haag/Loosduinen De politie hield op donderdag 28 augustus tussen 13.00 uur en 16.30 uur een snelheidscontrole op de Lozerlaan. Van de in totaal 180 gecontroleerde voertuigen hielden dertien bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.

Een slok te veel
Den Haag/Loosduinen De politie hield op vrijdag 29 augustus op de Kijkduinsestraat een 31-jarige Hagenaar aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een alcoholcontrole blies de bestuurder een A. Dit zou betekenen dat hij met een slok te veel achter het stuur was gekropen. Agenten namen de Hagenaar mee naar het bureau voor een blaastest. Hier blies hij inderdaad 305 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Kwade dronk
Leidschendam Agenten moesten donderdag 28 augustus om 14.20 uur bemiddelen op een horecaterras aan t Leidsche Pleintje. Een 60-jarige bezoeker viel, terwijl hij een alcoholische versnapering dronk, het overige publiek lastig. Agenten verwijderden de man die later aan het bureau een proces-verbaal kreeg wegens openbare dronkenschap.

Man valt van steiger
Wassenaar Een 38-jarige Hagenaar raakte donderdag 28 augustus om 09.00 uur gewond aan zijn been. De man was bezig met werkzaamheden op een steiger aan de Admiraal Helfrichsingel en had op deze steiger een trap gezet. Terwijl de man op de trap stond gleed deze weg waarna de man viel. Personeel van de GGD behandelde de man aan zijn verwondingen.

Op gestolen fiets
Rijswijk De politie hield donderdag 28 augustus om 19.30 uur een 17-jarige Rijswijker aan. De jongen fietste over de Steenvoordelaan en agenten zagen dat de fiets geen slot had. Na onderzoek bleek dat de fiets was gestolen. De jongen krijgt een proces-verbaal wegens heling.

Gladde band verraadt dronken bestuurder
Rijswijk Een gladde band en het ontbreken van de verplichte linker buitenspiegel was vrijdag 29 augustus om 02.00 uur voor agenten de aanleiding om de automobilist aan te spreken. De man stond te tanken nabij de Rotterdamseweg. Agenten roken bij de man een sterke alcohollucht. Hij blies aan het bureau als beginnend bestuurder 300 ugl. De man kreeg diverse processen-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Agenten voorkomen erger
Naaldwijk Politieagenten hielden vrijdag 29 augustus om 01.00 uur een 38-jarige Naaldwijker aan. De man liep over de Stokdijkkade met een ijzeren pijp en was op zoek naar enkele jongeren die hem eerder op de avond enkele klappen hadden gegeven. Agenten namen de pijp af en adviseerden de man lekker naar huis te gaan.

Neponderbroeken op marktkraam
Naaldwijk Een 23-jarige marktkoopman uit Zoetermeerder raakte donderdag 28 augustus om 13.30 uur snel door zijn handel heen. De man had een kraam op de Molenstraat tijdens de braderie. Agenten constateerden dat de man vervalste merkonderbroeken verkocht onder de reguliere verkoopprijs. Zij namen bijna 300 onderbroeken in beslag. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt wegens merkvervalsing.

Fietser zwaargewond bij ongeval
Pijnacker Een 60-jarige fietser uit Pijnacker raakte donderdag 28 augustus om 13.30 uur zwaargewond bij een ongeval op de Katwijkerlaan. De man stak vermoedelijk ter hoogte van de Keulseweg de rijbaan over en werd daarbij aangereden door een 45-jarige automobiliste uit Pijnacker. Het slachtoffer raakte bij het ongeval zwaargewond aan zijn hoofd en werd met spoed geopereerd. De toestand van de man is zorgelijk.

Man maakt amok tijdens hulpverlening
Delft Een 26-jarige Hagenaar veroorzaakte donderdag 28 augustus om 22.15 uur een hoop tumult tijdens een hulpverlening in de Reinier de Graafweg. Brandweer en GGD waren bezig met een reanimatie en de weg was daardoor gedeeltelijk afgezet. Dat beviel de man kennelijk niet waarna hij de hulpverlening belemmerde en verstoorde. Agenten hielden de man aan en gaven hem een proces-verbaal.

Op gestolen fiets
Delft De politie hield donderdag 28 augustus om 09.00 uur een 37-jarige Delftenaar aan. De man fietste over de Van Leeuwenhoeksingel en agenten zagen dat de fiets geen slot had. Na onderzoek bleek dat de fiets was gestolen. De man krijgt een proces-verbaal wegens heling. De
1e zes maanden van 2008 deden ruim 1000 mensen aangifte van diefstal van een fiets. In de vergelijkbare periode in 2007 waren dat er nog 600 stuks. Nog zeer frequent worden fietsen gestolen waarbij daders gebruik maken van zogenaamde valse moedersleutels. Zet je fiets vast aan de wereld, dan wordt je niet verrast, is dan ook het advies van de politie.

Automobilist botst op bushokje
Zoetermeer Een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer botste donderdag 28 augustus om 21.20 uur op de Meerzichtlaan tegen een bushokje. De man reed na het ongeval door. Dankzij een getuige die het kenteken van de veroorzaker noteerde konden agenten de man aanhouden. Hij bekende de aanrijding en verklaarde dat hij zinder rijbewijs reed. Het bushokje raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd.

Politie zoekt getuigen overval
Zoetermeer De politie in Zoetermeer is op zoek naar getuigen van een overval van een bedrijf (Interscoot) aan de Stephensonstraat. Afgelopen nacht rond middernacht werd de 66-jarige eigenaar van de zaak voor zijn zaak door enkele mannen overvallen. Na de overval reden zij vermoedelijk op enkele scooters weg in onbekende richting. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.