Politie Groningen

Oplichter aangehouden

Winschoten, 29-08-2008 o De politie heeft afgelopen week een 33-jarige man uit Winschoten aangehouden. De Winschoter heeft verklaard dat hij de afgelopen weken meerdere mensen heeft opgelicht door middel van wisseltrucks. In zijn woonplaats ging hij bij kleine bedrijven en particulieren langs. Met slinkse praatjes wist hij geld afhandig te maken. Vervolgens verdween hij met het geld.

De 33-jarige gebruikte diverse smoezen. Bij een kapperzaak gebruikte de 33-jarige de smoes dat hij geld nodig had om een taxi te kunnen betalen. De verdachte moest toch geknipt worden en misschien kon het personeelslid hem wat geld geven om de taxichauffeur te kunnen betalen. Dit bedrag zou dan na de knipbeurt worden verrekend. De medewerker gaf het geld en de Winschoter verdween hier vervolgens mee.

De politie heeft inmiddels 18 aangiften van oplichting binnen. Hiervan heeft de oplichter er 10 erkend. Hij gaf aan het geld nodig te hebben om, zoals hij zelf aangeeft, te kunnen overleven. Ook gaf hij geld uit om zijn drugsverslaving te bekostigen. De verdachte is ingesloten.