Gemeente Bussum

Twee maal visite van de gemeente Valasské Mezirící

Van 18 tot en met 30 augustus bezoeken twee Tsjechische delegaties van de gemeente Valasské Mezirící Bussum in het kader van de Stedenband.

De eerste delegatie was een afvaardiging van het gemeentebestuur en stond voornamelijk in het teken van de relatie gemeente en welzijnsinstellingen. Er zijn bezoeken gebracht aan zorgcentrum de Zandzee, de Tomingroep en er was aandacht voor de organisatie rondom naschoolse opvang. Tevens was er een rondleiding en is er een presentatie gegeven over de ruimtelijke herindeling rondom het Raadhuis. Voor het culturele aspect zijn er bezoeken gebracht aan theater 't Spant, het Filmhuis en de Bibliotheek.

De tweede delegatie, bestaande uit medewerkers van zorginstellingen van de Tsjechische gemeente, bezochten zorginstellingen verspreid over Nederland. Zoals stichting Sherpa in Baarn, Tilcentrum in Nunspeet, Stichting Marga Klompé in Lochem, Siza Dorp Groep in Arnhem, Stichting Hera in Apeldoorn en Stichting Adhesie in Deventer. Bedoeling van deze bezoeken is het uitwisselen van cultuur en kennis op het gebied van zorg en welzijn.