Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 29-08-2008

Automobilist onder invloed

TWEEDE EXLOERMOND Op het Zuiderdiep in Tweede Exloermond raakte donderdagmiddag een 30 jarige automobilist uit Dordrecht met zijn auto van de weg. Volgens de man moest hij uitwijken voor een andere auto en kwam daardoor in de berm. Na het raken van een boom en een lantaarnpaal gaf zijn auto de geest. De gewaarschuwde politie belde voor de auto een sleepbedrijf. De bestuurder kreeg een lift naar het politiebureau. Hij had namelijk gedronken (ruim 1 promille). Na het afnemen van de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-166170)

Snorfietser ernstig gewond

COEVORDEN Bij een verkeersongeval op de Monierweg in Coevorden raakte donderdagmiddag een 80 jarige man uit die plaats ernstig gewond. De man reed met zijn snorfiets de weg op, mogelijk om over te steken, en werd daarbij aangereden door een motor bestuurd door een 34 jarige inwoner van Coevorden. De motorrijder haalde, met volgens getuigen een normale snelheid, een voor hem rijdende auto in en zag plotseling de snorfietser voor zich. Hij probeerde deze nog te ontwijken maar kwam daarbij ten val. De motor gleed door, raakte de snorfietser en kwam tegen een tegemoetkomende bestelbus tot stilstand. Deze auto werd bestuurd door een 22 jarige man uit Coevorden. De bejaarde man raakte ernstig gewond. Omstanders hebben de man direct gereanimeerd. Medewerkers van de ambulance en een mobiel medisch team die met een traumaheli ter plaatse kwamen namen de zorg voor de man over waarna hij met de helui naar het UMC Groningen is overgebracht. (08-166249)

Licht gewond bij kop-staart aanrijding

EMMEN Bij een kop-staart aanrijding op de Nieuw Amsterdamsestraat botsten donderdagmiddag twee autos op elkaar. Daarbij raakte de 49 jarige bestuurder van een bestelauto uit Nieuw Amsterdam licht gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De man remde af voor een auto die een inrit inreed. De 23 jarige bestuurster van een achter hem rijdende auto uit Nieuw Amsterdam had dit te laat in de gaten en botste achter op de voor haar rijdende auto. (08-166195)

Auto gestolen

BROEKHUIZEN Vanaf een carpoolplaats langs de N-375 bij Broekhuizen is donderdag tussen 07.00 en 17.00 uur een blauwe Toyota Corolla gestolen. De eigenaresse uit Koekange had de auto daar s morgens geparkeerd en ontdekte bij terugkomst dat deze verdwenen was. Ze deed aangifte. (08-166269)

Aangehouden op verdenking diefstal verkeersbord en fiets

ASSEN Op het Noordenveld in Assen hield de politie vrijdagmorgen twee dames van 18 en 22 jaar uit die plaats aan. Een agent zag de dames lopen met een verkeersbord en een afgesloten fiets bij zich. De dames hadden geen logische verklaring voor het bij zich hebben van die spullen en zijn op verdenking van diefstal aangehouden. Ze zijn voor ander onderzoek ingesloten. (08-166326)

Politie onderzoekt ruzie op station

ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar een ruzie op het NS station in Assen tussen twee dames van 20 en 22 jaar uit Wytgaard en Oosterwolde en een 23 jarige man uit Assen. Waarschijnlijk om een opmerking over niets ontstond er op het perron een woordenwisseling en werd de man kwaad en agressief. De twee vrouwen werden daarbij mishandeld. De gewaarschuwde politie hield de man die inmiddels in een trein was gestapt. Aan op verdenking van o.a. mishandeling. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en kon pas worden afgevoerd nadat hij geboeid was. Hij is voor ander onderzoek ingesloten. De twee dames doen aangifte. (08-166304)

Hond eet mogelijk vergiftigd vlees

BARGER COMPASCUUM Woensdag heeft de hond van een inwoner van Barger Compascuum waarschijnlijk met landbouwgif bestrooid vlees gegeten. De man had zijn hond uitgelaten op een stuk terrein tegenover een kwekerij aan de Pitrus. Thuisgekomen werd de hond plotseling ziek. De eigenaar ging direct naar een dierenarts waar het dier een stuk van een gehaktbal uitbraakte. Volgens de dierenarts wijzen de symptomen van de hond op het binnenkrijgen van landbouwgif. De hond maakt het weer goed. Bij de politie zijn uit dit gebied nog niet meer meldingen binnengekomen over vergiftigde honden. Mensen die in die omgeving hun hond uitlaten worden echter aangeraden voorzichtigheid te zijn en goed op te letten. (08-166066)

Verkeerscontrole bij basisschool

PEIZE Tijdens een verkeerstoezicht donderdagmorgen bij een basisschool aan de Esweg in Peize bekeurde de politie vijf overtreders. Drie keer voor het vervoeren van kinderen in de auto terwijl ze niet in een voorgeschreven zitje/ de autogordels zaten. Verder een bestuurder die geen gordel droeg en een automobilist die niet handsfree aan het bellen was.

Alcoholcontrole

HAVELTE/DE WIJK/MEPPEL Tijdens een alcoholcontrole op verschillende plaatsen in Havelte, De Wijk en Meppel bekeurde de politie tussen donderdagavond en nacht één automobilist voor het rijden onder invloed (0,6 promille). Een tweede bestuurder die wel gedronken had bleef echter net onder de toegestane limiet van 0,5 promille. Negen weggebruikers kregen een bekeuring voor andere overtredingen. Zes bestuurders omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen, een bromfietsbestuurder die niet eens een rijbewijs heeft, een fietser zonder licht en een automobilist die een auto bestuurde waarvan het kenteken niet goed leesbaar was. De politie nam in totaal 422 blaastesten af.

Snelheidscontroles na klachten

MEPPEL N.a.v. klachten van aanwonenden controleerde de politie donderdag in Meppel de snelheid van weggebruikers op de Steenwijkerstraatweg, de Leeuwentand, de Jan Tooroplaan en de Ruinerwoldseweg. Op geen van deze wegen zijn overtredingen geconstateerd.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.