Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 28 augustus 2008

Nieuwe varianten verkeerscirculatieplan kern Hilvarenbeek In november 2004 stelde de raad het verkeerscirculatieplan (vcp) vast. Om inzicht te krijgen in de gevolgen van nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen (winkelcentrum en multifunctioneel cultureel centrum) werden in 2007 nog enkele verkeersvarianten doorgerekend. De variant waarbij éénrichtingsverkeer - voor alle verkeer uitgezonderd (brom)fietsers - wordt ingevoerd vanaf de hoek Diessenseweg/Gelderstraat tot aan de Hilverstraat (de nieuwe ontsluitingsweg van het winkelcentrum in de Gelderstraat) kreeg de voorkeur van het college. Het college wil nog een nadere uitwerking die gericht is op het verkeersluw maken van het winkelcentrum. Daarbij wordt ook nadrukkelijk rekening gehouden met de gevolgen voor het openbaar vervoer.
In juni werd een voorstel voorgelegd aan de commissie voor Openbare Werken en Milieu en kregen de fracties gelegenheid zelf varianten aan te dragen. Het college heeft aangegeven welke varianten hij wil laten doorrekenen en legt dit opnieuw voor aan de commissie.

Aannemingsovereenkomst nieuwbouw jongerencentrum Het college stemt in met de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van het jongerencentrum op De Bukkum in Hilvarenbeek. Met de ondertekening van de overeenkomst op dinsdag 2 september 2008 wordt officieel opdracht verstrekt aan Bouwbedrijf Lekro uit Diessen. De financiële consequenties van de aannemingsovereenkomst worden verwerkt in de najaarsnota.