Politie Zuid-Holland-Zuid

29/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 29-08-2008 o Persberichten District II

BRAND
GORINCHEM Een loodsje aan de Merwededijk in Gorinchem heeft in brand gestaan. In het loodsje zat een duivenhok. Een duif overleefde de brand niet maar de andere duiven wisten tijdig te ontkomen. Een bewoonster van de Merwededijk ontdekte de brand en dacht in eerste instantie dat het om haar schuur ging die volstond met balen hooi. Buren en de vrouw blusten het vuur grotendeels en de brandweer sloot de elektriciteit af. De eigenaar van het loodsje was eerder die dag bezig geweest met het koken van suiker. Hij heeft namelijk ook bijen. Toen hij wegging vergat de man de gaskraan dicht te draaien en dat was mogelijk de oorzaak van de brand op donderdagavond 28 augustus 2008.

INBRAAK
LEERDAM Bij een restaurant aan de Veerstoep in Leerdam is ingebroken. De inbraak gebeurde op vrijdag 29 augustus 2008 tussen 04.45 en 05.15 uur. De verdachten gooiden met een tegel de ruit van een deur in en kwamen zo binnen. Ze stalen een kassa, televisie en een draagbare computer. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.

AANRIJDING OP RIJKSWEG
SLIEDRECHT Op de rijksweg A15 bij Sliedrecht zijn drie autos tegen elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde op donderdagmiddag 28 augustus 2008. Een 44-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht remde ter hoogte van de Stationsweg bij de bult omdat het verkeer voor hem langzamer reed. Achter hem reed een ander voertuig en hier weer achter een 20-jarige man uit Dordrecht in zijn auto. Deze klapte tegen zijn voorganger en vervolgens schoven de drie voertuigen op elkaar. Een ambulance bracht de 20-jarige naar het ziekenhuis in Dordrecht. Hij klaagde over pijn aan zijn borst, rug en nek.