Politie Rotterdam Rijnmond





DISTICT DE EILANDEN
Vrijdag 29 augustus 2008


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
HERKINGEN- Een 47-jarige inwoner van een woning aan de Peuterdijk is donderdagavond aangehouden. De man had zijn 36-jarige buurvrouw en zijn 38-jarige buurman met een ijzeren pijp geslagen. De buren leven al jaren in onmin waarbij het donderdagavond rond tien uur tot een handgemeen kwam. De man is meegenomen voor verhoor.


* MAN RAAKT LICHTGEWOND NA KLAPPEN
HELLEVOETSLUIS - De politie onderzoekt een vechtpartij waarbij een 21-jarige inwoner van Hellevoetsluis vrijdag in de vroege ochtenduren lichtgewond raakte.
Voor een horecagelegenheid op de Forel gingen twee mannen achter het slachtoffer aan en sloegen hem in het gelaat. Hierdoor raakte het slachtoffer enige tijd buiten westen. Vervolgens werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Deze waren snel aanwezig. GGD personeel bracht de Hellevoetsluiser rond half twee naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis voor behandeling. Het is onbekend of er al eerder een woordenwisseling tussen daders en slachtoffer geweest was. Aan de hand van onder andere getuigenverklaringen wordt het onderzoek naar mogelijke daders ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES GEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten donderdagmiddag en -avond snelheidscontroles op de Amnesty Internationallaan en de Dijkweg.
Op de Amnesty Internationallaan zijn tussen kwart over drie en vijf uur 65 automobilisten gecontroleerd. 11 van hen reden te hard en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.
In de avond uren werd gecontroleerd op de Dijkweg. Hier zijn 50 passanten gecontroleerd en reden er 9 te hard. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 78 km/uur, waar je 50km/uur mag rijden.

Vrijdag 29 augustus 2008


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
OUDE-NOORDEN- Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelden politieagenten van district Noord donderdagmiddag een onderzoek in in een bedrijfspand aan de Zaagmolenstraat. Rond half vier zijn in het pand drie Rotterdammer van 25,26 en 30 jaar oud aangehouden. Twee ruimtes in het pand waren ingericht als een hennepkwekerij die bestond uit 900 zojuist geplante stekjes. Het drietal is overgebracht voor verhoor. De kwekerij is met behulp van de ROTEB ontmanteld.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS- Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten donderdagmiddag tussen kwart over twee en vier uur op de Noordeindseweg ondermeer een snelheidscontrole. In totaal zijn 674 automobilisten gecontroleerd en kregen er 78 een proces-verbaal.
De hoogst gemeten snelheid was 72 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Tevens kregen 5 bestuurders een bekeuring voor het niet handsfree bellen en vier voor het onnodig seinen naar andere automobilisten.
Eén bestuurder betaalde nog een openstaande boete van 337.50.

Copyright © 2008 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer