Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Geslaagde thema-avond in Amsterdam

De thema-avond van Servicepunt Randstad op woensdagavond 27 augustus over diverse aspecten van het schaakles geven, is een groot succes geworden. De opkomst (27 deelnemers) was boven elke verwachting. Trainers, ouders en clubschakers waren naar buurtcentrum de Boomsspijker gekomen om te horen wat Cor van Wijgerden, een van de grondleggers van de succesvolle Stappenmethode, te vertellen had.

De avond van Cor van Wijgerden trok veel belangstelling

Diverse onderwerpen kwamen aan bod, zoals geschikte schaakboeken, diverse schaakleermethoden, de - juiste - manier van les geven, bordvisie, kennis en vaardigheid in het schaken en nog veel meer. Alle deelnemers van laag tot hoog niveau (zoals grootmeester Dimitri Reinderman) hebben het nodige opgestoken. Diverse deelnemers waren zo enthousiast dat zij direct een schaakdidactische opleiding willen gaan volgen.
(Eddy Sibbing)

---

Correspondentie IM-titel voor Gert Legemaat

Gert Legemaat heeft zijn tweede en laatst benodigde titelresultaat voor de IM-titel in het correspondentieschaak binnengehaald. In het toernooi WS/MN/022 behaalde hij een score van 8 uit 12, terwijl hij in het Chessfriends Rochade 5171 toernooi 8½ uit 14 scoorde. Beide resultaten zijn goed voor een IM-norm.
Eind september zal de titel op het ICCF Congres in Pleven definitief aan hem worden toegekend.

---