Provincie Utrecht

Van der Stroom - van Ewijk waarnemend burgemeester Bunnik

29-8-2008 -

Mevrouw T. (Tine) van der Stroom - van Ewijk (66 jaar, VVD) wordt door de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht per 1 september 2008 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bunnik. Mevrouw Van der Stroom - van Ewijk is reeds op 25 augustus beëdigd door de commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen.

Mevrouw Van der Stroom - Van Ewijk was van 1994 tot 2001 burgemeester van de gemeente Schermer (NH) en van 2001 tot 2007 burgemeester van de gemeente Heemstede (NH). Zij was in het verleden onder meer landelijk voorzitter Vrouwen in de VVD en is thans nog lid van de Partijraad. Tevens is zij momenteel werkzaam als mediator en zelfstandig adviseur en coach lokaal openbaar bestuur. Ook heeft ze zitting in enkele raden van toezicht

Mevrouw Van der Stroom - van Ewijk volgt mevrouw Van Rijnbach - de Groot (CDA) op die met ingang van 1 september 2008 de nieuwe burgemeester van de gemeente Etten-Leur wordt. Omdat de commissaris van de Koningin het onwenselijk vindt het ambt van burgemeester niet in te vullen tot de afronding van de benoemingsprocedure voor een vaste burgemeester, krijgt de gemeente Bunnik tot die tijd een waarnemend burgemeester.

Meer informatie: Wim Hack, telefoon 030 258 23 25