Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 augustus 2008

Automobilist aangehouden na veroorzaken ongeval door roekeloos rijgedrag

Bornebroek

Een 35-jarige man, zonder vaste woon en verblijfplaats, kon op donderdag 28 augustus worden aangehouden. Hij veroorzaakte door zijn roekeloos rijgedrag een ongeval op de A1 ter hoogte van Bornebroek.

Donderdag 28 augustus om ongeveer 06.30 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat op de A1 ter hoogte van Bornebroek een ongeval had plaats gevonden. Een automobilist vertoonde gevaarlijk rijgedrag door andere automobilisten rechts in te halen. Dit ging mis en hij raakte een 39-jarige automobilist uit het Duitse Gildehaus. De veroorzaker kwam in de middenberm tegen de vangrail tot stilstand. Ter plaatse bleek de veroorzaker gevlucht te zijn. Hij liet een ravage achter. Hierop ging de politie op onderzoek uit en trof de vermoedelijke bestuurder van de auto aan op de Lohuisstraat in Bornebroek. De man werd hierop aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Tevens had de politie het vermoeden dat de automobilist, een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, alcohol genuttigd had. De ademanalyse op het bureau wees 0,81 promille uit. De 35-jarige man is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. De politie onderzoekt nog de herkomst van de auto, omdat deze mogelijk van diefstal afkomstig is. (08-108609)

Hennepkwekerij aangetroffen

Enschede

Een 41-jarige man uit Enschede werd op donderdag 28 augustus aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een hennepkwekerij te hebben opgezet in een woning aan de Bentrotstraat in Enschede.

Donderdag 28 augustus om ongeveer 13.10 uur werd naar aanleiding van een onderzoek aan de Bentrotstraat in Enschede een inval gedaan. Daarbij werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, een busje pepperspray, 35 hennepstekken, één kilo hashies en 60 gram henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. Deze zullen worden vernietigd. Een 41-jarige man uit Enschede werd als eigenaar van de aangetroffen spullen aangehouden. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-108729)

Automobilist moet rijbewijs inleveren na gevaarlijk rijgedrag

Almelo

Een 38-jarige automobilist uit Almelo heeft op donderdag 28 augustus zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij bestuurde, op de Thorbeckelaan in Almelo, onder invloed van alcohol en met zijn been in gips een auto.

Donderdagavond 28 augustus om ongeveer 21.10 uur controleerden surveillerende agenten, op de Thorbeckelaan in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de man, een 38-jarige automobilist uit Almelo, onder invloed verkeerde van alcohol. De man had ook zijn been in het gips. Hij werd mee genomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,85 promille uit. De man bleek in het verleden vaker onder invloed van alcohol zijn auto te hebben bestuurd. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-109016)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Lattrop Breklenkamp

In Lattrop Breklenkamp is donderdag 28 augustus een geheime zender, die uitzond onder de naam "B en S", uit de lucht gehaald.

Donderdagmorgen 28 augustus om ongeveer 11.45 uur werd door Het Agentschap Telecom samen met de politie Twente een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Kommiezendijk in Lattrop Breklenkamp. Een 18-jarige jongen uit Lattrop Breklenkamp zat achter de knoppen en er werd uitgezonden onder de naam "B en S". Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en de apparatuur is in beslag genomen. (08-108756)

Man aangehouden na mishandeling

Borne

Een 28-jarige man uit Borne werd op donderdag 28 augustus aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht eerder die avond een 51-jarige man uit Goor te hebben mishandeld op de Parallelweg in Borne.

Donderdagavond 28 augustus om ongeveer 20.45 uur werd er gemeld dat op de parallelweg in Borne een 51-jarige man uit Goor mishandeld zou zijn. Na een duidelijk signalement van getuigen kon de politie op de Bornsestraat in Borne een verdachte aanhouden. Het bleek te gaan om een 28-jarige man uit Borne. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-109023)

Aanhouding na onderzoek inbraak

Enschede

Een 48-jarige man uit Enschede is op donderdag 29 augustus aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht op 1 juli jl. een inbraak te hebben gepleegd.

Op 1 juli jl. werd aangifte gedaan van een inbraak in een school aan de Dienstweg in Enschede. De politie is naar aanleiding van de inbraak een onderzoek gestart. Naar aanleiding van dit onderzoek, werd op donderdag 29 augustus om ongeveer 09.30 uur een 48-jarige man uit Enschede aangehouden in een winkel aan het HJ van Heekplein in Enschede. Hij wordt ervan verdacht de inbraak te hebben gepleegd. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

(08-083781)

Man op heterdaad betrapt bij inbraak

Haaksbergen

Een 32-jarige man uit Enschede werd op donderdag 28 augustus aangehouden nadat hij op heterdaad werd betrapt bij een poging tot inbraak in een woning aan de Biester in Haaksbergen.

Op donderdagmiddag 28 augustus om ongeveer 11.35 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Biester in Haaksbergen. Hierop ging de politie direct ter plaatse en op aanwijzing van oplettende getuigen, kon een 32-jarige man uit Enschede aanhouden. Hij wordt ervan verdacht een poging tot inbraak zojuist gepleegd te hebben.

De man werd meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-108698)

Drie mannen aangehouden na brandstichting

Hengelo

Een 19-jarige man en een 21-jarige man beiden uit Hengelo en een 19-jarige man uit Borne werden op vrijdagochtend 29 augustus aangehouden. Zij worden ervan verdacht brand te hebben gesticht bij verschillende panden aan de Brink in Hengelo.

Op vrijdagochtend 29 augustus om ongeveer 05.20 uur kreeg de politie een melding dat een drietal mannen brandjes stichtten bij panden aan de Brink in Hengelo. Oplettende getuigen wisten het vuur te doven. Bovendien wisten zij een goed signalement van de drie mannen door te geven aan de politie. Na onderzoek werden de mannen, een 19-jarige en een 21-jarige beiden uit Hengelo en een 19-jarige uit Borne, aangetroffen aan de Marskant in Hengelo. De drie zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (08-109108)

Politie zoekt getuigen na diefstal van grote hoeveelheid ijzer

Ootmarsum

Tussen woensdag 27 augustus 10.00 uur en donderdag 28 augustus 10.00 uur heeft een diefstal plaats gevonden van een groot hoeveelheid ijzerwaren aan de Tijinkskamp in Ootmarsum. De politie is opzoek naar getuigen.

Tussen woensdagochtend 27 augustus 10.00 uur en donderdagochtend 28 augustus 10.00 uur heeft bij een bedrijf aan de Tijinkskamp in Ootmarsum een diefstal plaats gevonden van een groot hoeveelheid ijzerwaren met een waarde van rond de 6000,- euro. Men is waarschijnlijk met een vrachtwagen achter het bedrijf het terrein op gereden.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal bij het bedrijf aan de Tijinkskamp in Ootmarsum. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Dinkelland, 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (08-108831)

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Hengelo

Een 38-jarige vrouw uit Hengelo is op donderdag 28 augustus aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Op maandag 18 augustus heeft een 38-jarige vrouw uit Hengelo, kleding gestolen bij een winkel aan de Nieuwstraat in Hengelo. De vrouw is zonder te betalen met een stapel kleding de winkel uitgelopen.

Er is een onderzoek ingesteld. Dat heeft er toe geleid dat de vrouw op donderdag 28 is aangehouden. Ze is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-104498)

Man raakt rijbewijs kwijt na weigeren alcoholtest

Almelo

Een 48-jarige man uit Vriezenveen heeft op donderdag 28 augustus zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest.

Een surveillerende agent zag een automobilist op donderdag 28 augustus rijden over de Wierdenseweg in Almelo. De agent vermoedde dat 48-jarige man uit Vriezenveen onder invloed was van alcohol. De man slingerde over de weg. Daarbij kwam hij meerdere keren op de verkeerde weghelft en in de berm terecht. Ook reed de man door het rode licht en reed hij bij een rotonde rechtdoor.

Toen agenten een blaastest bij de man wilden afnemen, weigerde hij mee te werken. Daarop is de man meegenomen naar het politiebureau. Ook hier wilde hij niet meewerken aan een ademanalysetest. Daarom is het rijbewijs van de man ingevorderd. (08-109026)

tel. 053-4555588


---- --