Politie Gelderland-Zuid

Automobiliste negeert stopteken

Wijchen, 29-08-2008 o Donderdagmiddag is een 33-jarige vrouw uit Wijchen aangehouden op de Schoenaker. De vrouw krijgt een proces-verbaal voor het telefoneren tijdens het autorijden, het niet volgen van aanwijzingen en het niet op eerste vordering kunnen tonen van een rijbewijs.

Een motoragent die dienst deed op een onopvallende motorfiets, in burger gekleed, zag de 33-jarige vrouw rijden over de Schoenaker. Hij zag dat de vrouw tijdens het rijden aan het telefoneren was. De motorrijder ging naast de vrouw rijden en liet middels een transparant (volgen) weten dat zij hem moest volgen. De agent ging vervolgens voor haar rijden en wilde haar, nadat hij linksaf was geslagen, op de Fikarystraat laten stoppen. Toen de agent de Fikarystraat was ingereden, zag hij dat de vrouw op het laatste moment rechtdoor was gegaan.

De motoragent ging weer achter de vrouw aan en zag dat ze wederom aan het bellen was. Ter hoogte van de rotonde bij Bijsterhuizen kon de motoragent naast haar komen. Hij sprak haar aan en zij dat ze moest stoppen. Uiteindelijk zette de vrouw bij het tankstation aan de Schoenaker haar auto aan de kant. De agent liet zijn legitimatiebewijs zien en vroeg de vrouw naar haar rijbewijs. Deze kon zij niet tonen. Ook wilde zij haar naam niet opgeven.

De agent had haar medegedeeld dat ze was aangehouden voor het vaststellen van haar identiteit. De vrouw bleef in de auto zitten en weigerde mee te werken. De motoragent vroeg assistentie aan om de vrouw over te laten brengen naar het bureau in Wijchen. De gearriveerde agenten spraken de vrouw aan maar zij was niet voor rede vatbaar. Met enig tegenwerken is de vrouw uiteindelijk toch overgebracht naar het bureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt. (14)

Laatst gewijzigd 29-08-2008 12:19 | © Regio Gelderland-Zuid |