Gemeente Rhenen


Geen verruiming hondenlosloopgebied stadsbossen

28 augustus 2008 - Burgemeester en wethouders hebben het verzoek om het hondenlosloopgebied in Rhenen te verruimen afgewezen en wel omdat de stadsbossen onderdeel uitmaken van het nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. De gemeente wacht de uitkomsten van een discussie over de toegangsvoorwaarden en routestructuren binnen het nationaal park af.

In 2004 is een gedeelte van het bos aangewezen als losloopgebied voor honden. Dit is beperkt tot het gedeelte tussen de Autoweg en het fietspad in het verlengde van de Koerheuvelweg. In dit gedeelte van het bos hoeven de honden niet aangelijnd te worden. Het verzoek om het gebied te verruimen tot nabij de begraafplaats, komt er op neer dat er een losloopgebied voor honden van het hele stadsbos met de naastliggende bossen zou ontstaan.

Een reden om de verruiming van het losloopgebied niet toe te staan is dat er veel gebruikers met diverse motieven van de stadsbossen gebruik maken. Al deze gebruikers moeten een plaatsje in het bos vinden om bijvoorbeeld te trimmen, paard te rijden of te spelen .

Om iedereen tevreden te stellen wordt er al jarenlang een discussie over de toegangsvoorwaarden en routestructuren binnen het nationaal park gevoerd. Afspraken over uitzonderinggebieden zoals hondenlosloopgebieden en mountainbikepaden zijn nog niet gemaakt. De gemeente wacht de uitkomsten van die afspraken af.

Persbericht 28 augustus 2008.