Politie Brabant-Noord

Twee aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Sint Oedenrode, 29-08-2008

De politie heeft woensdag twee aanhoudingen verricht in verband met een openlijke geweldpleging, die woensdag tegen 01.00 uur plaatsvond op de Kofferen.

Surveillerende politiemensen zagen een schermutseling op de Kofferen. Er bleken twee mannen uit Veghel te zijn mishandeld door twee onbekenden. De mannen uit Veghel wilden instappen in een auto, die gedeeltelijk op de stoep stond geparkeerd. Hierdoor konden de twee onbekenden niet passeren en ontstond er een woordenwisseling, die uitliep op een handgemeen. De 18-jarige - en 19-jarige man uit Veghel kregen hierbij kopstoten en vuistslagen in het gezicht en hielden hieraan zwellingen over. Ze deden aangifte en gaven de politie een signalement van de daders.

De politie kon direct een 25-jarige man uit Sint Oedenrode aanhouden. Hij is ingesloten en verklaarde tijdens verhoor dat hij twee vechtende partijen wilde scheiden en vervolgens werd mishandeld. Aan de hand van verklaringen van onder andere getuigen kon de politie contact opnemen met een tweede verdachte. De 30-jarige man uit Liempde meldde zich woensdagmiddag op het politiebureau en is aangehouden. Hij verklaarde dat er over en weer is geslagen tussen de aangevers en de verdachten. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.