Ministerie van Defensie

ACTUEEL

29-08-2008 13:54

BRUGGEN GEREPAREERD MET NEDERLANDSE HULP

Soldaten van de Australische Reconstruction Task Force repareren de eerste brug die beschadigd is door de Taliban. - Foto: Australian Government, Department of Defence

Nederlandse militairen hebben de Australiërs geholpen met de reparatie van twee bruggen in het zuiden van Afghanistan. De manschappen moesten hiervoor een reis van 400 kilometer afleggen van hun basis in Tarin Kowt. De bruggen bevinden zich namelijk in de provincies Zabol en Ghazni, vlakbij de grens met Pakistan.

Ook Roemeense en Amerikaanse troepen droegen bij aan deze operatie. Manschappen van de Afghan National Army (ANA) assisteerden de ISAF-militairen rondom de bruggen.

De bruggen zijn een vitaal onderdeel van de snelweg tussen Kabul en Kandahar. De hele operatie duurde twee weken en is recentelijk met succes afgerond.

Een Australische Chinook-transporthelikopter brengt tijdens de operatie essentiële onderdelen. - Foto: Australian Government, Department of Defence

Luitenant-kolonel Stuart Yeaman, commandant van de Australische Reconstruction Task Force in Afghanistan, vond het een prestatie van jewelste. Zeker ook omdat de troepen hun twee wekenlange taak zo ver van hun thuisbasis hebben uitgevoerd.

Meer foto's van het herstel van de bruggen zijn te vinden op de website van het Australische ministerie van Defensie.

Gerelateerde links:
Bijdrage Australië