Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Goed resultaat: 755 energieadviezen

29 augustus 2008
Energieadviseurs van Step2Save hebben mei dit jaar 755 huishoudens in De Baarsjes bezocht. Elk huishouden kreeg een gratis energieadvies en een energiebox gevuld met spaarlampen, waterbesparende straalregelaars en standbykillers.

1730 huishoudens in de Postjesbuurt en Chassébuurt waren voorafgaand aan het bezoek aangeschreven, waarmee de respons op 44% komt. De respons ligt daarmee boven het (voorlopig) stedelijke gemiddelde van 38,5%. Uit onderzoek onder bewoners blijkt dat het project op klanttevredenheid een 8 scoort. De adviseurs worden vriendelijk en betrouwbaar genoemd en 75% van de bewoners vindt het advies bruikbaar.

Samenwerkingsproject

In het project Step2Save, een samenwerking tussen gemeente Amsterdam, Nuon, Ymere, Far West en Philips, worden voortijdige schoolverlaters opgeleid tot energieadviseurs die de deuren langsgaan bij mensen met een laag inkomen. Ab Cherribi, portefeuillehouder Milieu, wil graag investeren in voortzetting van het project. 'Het project draagt bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot, reductie van de energiekosten bij huishoudens met een laag inkomen en biedt Amsterdamse werkloze jongeren een kans op de arbeidsmarkt. Daarbij betrekken we met dit project bewoners bij het behalen van onze milieudoelstellingen. Graag doorgaan dus, er zijn nog heel veel huishoudens die óók dit energieadvies kunnen gebruiken.' Voortgang van het project is mede afhankelijk van de partners en eventuele nieuwe partners.

Foto Step2save energiebus