Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Raadscommissie praat over leerplichtactie en gezinscoaching

Uit de stadsdeelraad

29 augustus 2008
De raadscommissie Onderwijs praat volgende week dinsdag over de taken en bevoegdheden van Bureau Leerplicht Plus. Op 28 mei is er een leerplichtactie gehouden in de Postjesbuurt.

Leerplichtambtenaren en de politie zijn de wijk ingegaan om jongeren te vragen of ze niet op school of aan het werk moesten zijn. De fracties van de VVD, GroenLinks en D66 hebben problemen met het aanspreken van jongeren boven de 18 jaar. Zij twijfelen of het Bureau Leerplicht dit wel mag. De portefeuillehouder heeft dit uitgezocht en de bevoegdheden in een notitie toegelicht.

Op de agenda van de raadscommissie staat verder een evaluatie van de pilot gezinscoaching. Doel van deze pilot was gezinnen te begeleiden als er (ernstige) vermoedens bestaan dat de ouders de regie over het gezin en de opvoeding kwijt (dreigen te) raken.

Alle stukken worden aangeboden in het RaadsInformatie Systeem Amsterdam (RIA) via www.baarsjes.nl/raadsinformatie.

De raadscommissie Onderwijs, Welzijn vergadert op dinsdag 2 september vanaf 20:00 uur in de raadzaal van het Stadsdeelkantoor aan de Baarsjesweg. Insprekers kunnen zich aanmelden via griffie@baarsjes.amsterdam.nl of via 020-5892 431.