Openbaar Ministerie


* >Drie mannen uit Alphen vast voor beroving en zware mishande...

Drie mannen uit Alphen vast voor beroving en zware mishandeling

29 augustus 2008 - Arrondissementsparket Den Haag

De politie Hollands Midden heeft een 18-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden die ervan wordt verdacht een 17-jarige jongen uit Koudekerk aan den Rijn te hebben beroofd. Ook verdenkt de politie hem ervan dat hij een 19-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld.

Daarnaast zou de 18-jarige verdachte samen met twee anderen betrokken zijn bij de heling en/of de diefstal van een scooter. Dit gebeurde op maandag 11 augustus rond 17.40 uur op de Wilhelminalaan in Alphen aan den Rijn. Deze twee andere verdachten zijn 16 en 19 jaar oud en ook afkomstig uit Alphen. Zij zijn woensdag 27 en donderdag 28 augustus aangehouden.

De 18-jarige hoofdverdachte zit al langer vast. Hij werd op 20 augustus aangehouden en heeft een bekentenis afgelegd. De hoofdverdachte is op vrijdag 22 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris die de inbewaringstelling heeft bevolen voor 14 dagen. De rechtbank beslist op 3 september 2008 of hij langer in voorlopige hechtenis moet blijven.

Beroving en mishandeling
De hoofdverdachte heeft bekend dat hij op vrijdag 13 juni rond 00.30 uur op de Venusstraat in Alphen het 17-jarige slachtoffer beroofde van zijn MP3-speler en mobiele telefoon. Op dinsdag 13 mei rond 23.00 uur werd een 19 jarige plaatsgenoot op het Thorbeckeplein in Alphen zwaar mishandeld door de verdachte die op hem insloeg en intrapte. Het slachtoffer liep door het geweld een gebroken kaak op. Even geduld aub.