Waterschap Rivierenland

Baggeren Woudrichem

De komende maanden (van september tot maart 2009) gaat Waterschap Rivierenland aan de slag met het baggeren van sloten en vijvers binnen de bebouwde kom of langs uitvalswegen van de gemeente Woudrichem. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente. Tijdens het baggeren wordt het slib dat op de bodems ligt verwijderd. Dit maakt de sloten en vijvers niet alleen schoner, er is tevens weer meer ruimte om zware regenbuien op te vangen. Zo is de gemeente dus weer beter beschermd tegen water.

Werkzaamheden

Ongeveer de helft van de bagger die vrijkomt wordt direct afgevoerd. Daar waar mogelijkheden zijn, wordt de bagger in de omgeving verspreid. Het waterschap gaat in dezelfde periode ook aan de slag met het baggeren van watergangen in landelijk gebied. Inwoners die hier mee te maken krijgen, worden hierover rechtstreeks door het waterschap geïnformeerd.

Informatiebijeenkomst

Gemeente en waterschap organiseren op dinsdag 16 september een informatiebijeenkomst over de beide baggerprojecten. Van 19:30 tot 21.30 uur zijn geinteresseerden van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Woudrichem aan het Raadhuisplein 1. Tijdens deze avond kunnen bezoekers vrij in- en uitlopen.

Meer informatie

Meer informatie over het baggeren in de gemeente Woudrichem is te krijgen bij projectleider dhr. F. Mertens (Waterschap Rivierenland), telefoon 0344 - 649090 of e-mail f.mertens@wsrl.nl of dhr. D. Gerritsen (gemeente Woudrichem), telefoon 0183 - 308100 of e-mail dgerritsen@woudrichem.nl

© Waterschap Rivierenland - Proclaimer

Naar boven