Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

Aan
de voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
- - Datum Bijlage(n) 29 augustus 2008 - Ons kenmerk Uw kenmerk DGLM-2008/5 - Onderwerp
Verzoek om reactie voorzitter BBZ inzake certificering traditionele zeezeilschepen

Geachte voorzitter,

In antwoord op uw brief van 26 juni 2008 inzake de certificering van traditionele zeezeilschepen, waarin u om een afschrift verzoekt van de reactie van de BBZ (vereniging voor beroepschartervaart) op mijn brief van 9 juni 2008 aan de BBZ, bericht ik u als volgt.

Tot op heden is er geen formele schriftelijke reactie van de BBZ (Vereniging voor beroepschartervaart) ontvangen. Wel is er inmiddels naar aanleiding van de brief die ik aan de BBZ heb verstuurd en waarvan u een afschrift heeft ontvangen, diverse malen contact geweest met de BBZ. Dit heeft opgeleverd dat naast het vervolgtraject voor de certificering van deze schepen zoals ik dat in mijn brief heb voorgesteld, tevens een alternatief traject zal worden bezien, te weten het certificeren van deze schepen onder de zogenaamde `Large Yacht Code'. Samen met de BBZ wordt dit traject richting Duitsland en Denemarken ingezet om te bezien of hier mogelijkheden liggen. Nader overleg met Denemarken en Duitsland over bovenstaande opties zal in de komende maanden plaatsvinden.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

J.C. Huizinga-Heringa
Postadres Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 351 61 71

Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 351 78 95 bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)