Persberichten 29/08 middag

Regio, 29-08-2008

Noordwijk Aanhouding na diefstal vanaf bouwterrein De politie heeft donderdagavond 28 augustus een 33 jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bouwterrein aan de Morgenster. Een getuige zag hoe een man goederen vanaf het terrein over het hek gooide en belde de politie. De politie trof de man aan in de omgeving. Bij hem lagen enkele houten steigerdelen. De man bekende de steigerdelen te hebben weggenomen.

Oegstgeest Verdachten van woninginbraak aangehouden De politie heeft vrijdagmiddag 29 augustus twee Oegstgeestenaren van 14 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Een getuige zag hoe twee jongens via een vernield raam de woning inklommen. Ook hoorde hij de twee met elkaar praten. Kort daarna verliet één van de jongens de woning en reed weg op een dames fiets. De getuige is bij de woning gaan kijken en zag nog net hoe de tweede jongen uit de woning rende. De getuige is hem nog even achterna gerend. Surveillerende agenten reden over de Hofbrouckweg en kregen de melding. Snel daarna zagen ze de twee verdachten fietsen waarna deze werden aangehouden. De politie doet nader onderzoek.

Leiden Aanhoudingen voor diefstal fiets De politie heeft donderdagavond 28 augustus een 30 jarige vrouw uit Leiden en een 34 jarige Leidenaar, veelplegers, aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een getuige belde de politie toen hij een man en een vrouw op de Evertsenstraat zag rommelen aan een fiets. De politie trof even later alleen de vrouw aan op de Evertsenstraat. De man meldde zich later aan het politiebureau. De politie doet verder onderzoek.

Waddinxveen Gewapende overval op supermarkt Vrijdagmorgen 29 augustus vond een gewapende overval plaats op supermarkt Aldi aan de Kerkweg-Oost. Drie gemaskerde mannen drongen rond 07.10 uur de supermarkt binnen, bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen en eisten geld. Rond 07.30 uur vertrokken de mannen met een geldbedrag en reden weg in een grijze auto. De politie heeft direct na de melding uitgekeken naar de auto en de daders, maar heeft hen niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak en doet buurtonderzoek. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken wordt verzocht zich te melden via 0900 8844.

--- einde berichten ---