Inspectie Verkeer en Waterstaat


Benoeming inspecteur-generaal bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat

Nieuwsbericht | 29-08-2008

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat om mevrouw mr. Jenny Thunnissen te benoemen tot inspecteur-generaal bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De benoeming gaat dit najaar in.

Mevrouw Thunnissen (1952) werkt sinds 1975 op het directoraat-generaal Belastingdienst van het ministerie van Financiën. Sinds mei 2000 is zij directeur-generaal Belastingdienst. Daarvoor was zij onder andere plaatsvervangend directeur Planning, Financiën en Control, in augustus 1995 werd zij directeur. In 1998 werd zij benoemd tot plaatsvervangend directeur-generaal Belastingdienst.

Mevrouw Thunnissen studeerde burgerlijk recht aan de Universiteit van Leiden. Hier behaalde zij ook haar postdoctoraal fiscaal recht.

Zij volgt de heer ir. J.F (Johan) de Leeuw op, die is benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De benoeming van mevrouw Thunnissen is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.