Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie

medicijngebruik

Betere uitwisseling gegevens medicijngebruik

29 augustus 2008

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) willen de kwaliteit van de registratie en uitwisseling van medicatiegegevens structureel verbeteren. Daarom hebben beide partijen afspraken gemaakt die zijn vastgelegd in een manifest.

Er is gekozen voor een 3-sporen aanpak:

1. Op korte termijn verbeteringen doorvoeren in het systeem dat apotheken gebruiken om medicatiegegevens van mensen uit te wisselen (OZIS). Daarbij gaat het om het opschonen van bestanden en het aanpassen van berichten. Dit heeft tot doel de huidige informatie-uitwisseling tussen apotheken te verbeteren.
2. Met het oog op de toekomst zorgen voor een duidelijk kader voor de kwaliteit van de ICT in de apotheek. Er is een korte termijn aanpak die zich richt op de concrete kwaliteitsverbetering van de bestaande informatiehuishouding en een langere termijn aanpak die zich richt op toekomstvaste borging.

3. In het najaar van 2008 wordt gestart met de aansluiting van apotheken op het landelijk schakelpunt ten behoeve van het landelijk Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Het streven is dit voor 1 januari 2010 af te ronden.


---

© 2008 KNMP
KNMP Vandaag Vakinhoud Bedrijfsvoering Producten Over de KNMP Dossiers Contact Help