Gemeente Kerkrade

29.08.08: Hoofdkantoor Raab Karcher vestigt zich aan de Rodaboulevard

Een nieuw bedrijf gaat zich vestigen op bedrijventerrein Rodaboulevard in Kerkrade. Raab Karcher, een groothandel in bouwmaterialen, heeft ervoor gekozen zijn hoofdkantoor in Kerkrade onder te brengen.

Wethouder Peter Thomas heeft op 29 augustus jl. de eerste paal in de grond. Bouwmaterialen
Raab Karcher is een groot bedrijf; het is een dochteronderneming van de Franse multinational Saint Gobain. Het bedrijf richt zich op toelevering van bouwmaterialen aan de professionele bouwwereld en heeft in totaal 50 vestigingen in Nederland.
De komst van het hoofdkantoor in Kerkrade levert 35 arbeidsplaatsen op. Naar verwachting zal Raab Karcher rond februari 2009 operationeel zijn in Kerkrade. Onlangs is de bouw van het hoofdkantoor gestart. Wethouder Peter Thomas heeft op 29 augustus jl. de eerste paal in de grond geheid.

Bedrijventerrein
Raab Karcher heeft gekozen voor vestiging aan de Rodaboulevard vanwege de gunstige ligging van het bedrijventerrein aan de stadsautoweg en vanwege de uitstraling van het bedrijventerrein. Wethouder Peter Thomas van Economische Zaken vertelt: "Ik ben verheugd dat weer een groot bedrijf voor Kerkrade heeft gekozen. Vele bedrijven gingen Raab Karcher voor met de keuze voor de Rodaboulevard. De komst van dit hoofdkantoor past binnen het succesvolle uitgiftebeleid van de Rodaboulevard."
Raab Karcher wordt ondergebracht naast het bedrijf Hilhorst.