Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Beantwoording vragen van de leden Irrgang en Van Bommel over het vakantiehuis van de kroonprins in Mozambique

29-08-2008

Graag bied ik u hierbij de antwoorden aan op de schriftelijke vragen gesteld door de leden Irrgang en van Bommel (SP) over het vakantiehuis van de kroonprins in Mozambique. Deze vragen werden ingezonden op 11 juli 2008 met kenmerk 2070825170.

De minister voor Ontwikkelingssamenwerking,
Bert Koenders

Antwoorden van de heer Koenders, minister voor
Ontwikkelingssamenwerking op vragen van de
leden Irrgang en van Bommel
(SP) over het vakantiehuis
van de kroonprins in Mozambique.

Vraag 1
Kent u het bericht 'Kroonprins koopt huis in Mozambique'? 1)

Antwoord
Ja.

Vraag 2
Worden de vijf scholen, de haven en het gemeenschapshuis die in het kielzog van de bouwplannen van de kroonprins worden aangelegd, gerealiseerd als onderdeel van de bestaande ontwikkelingsrelatie of worden zij daar extra aan toegevoegd?

Antwoord
De activiteiten die worden ondernomen in het gebied waar de kroonprins plannen heeft voor een vakantieverblijf staan geheel los van de bestaande Nederlandse ontwikkelingsrelatie met Mozambique.


1)
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1041778.ece/Kroonprins_koopt_huis_in_Mozambique (http://nl.sitestat.com/minbuza/minbuza/s?www.volkskrant.nl.binnenland.article1041778.ece.kroonprins_koopt_huis_in_mozambique&ns_type=clickout&ns_url=http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1041778.ece/Kroonprins_koopt_huis_in_Mozambique)


---