Gemeente Almere

Erepenningen voor Roely Graman-de Vroedt en Ruud Graham

29-08-2008

Roely en Ruud Graman (stockfoto AMA) Burgemeester Annemarie Jorritsma heeft vrijdagavond tijdens de VIP Business Netwerkborrel van de WK Traithlon erepenningen opgespeld bij het echtpaar Graham. Samen zijn ze bijna dagelijks bezig met de triatlonorganisatie. Ze hebben er op zeer enthousiasmerende en overtuigende wijze voor gezorgd dat de `hele van Almere' weer goed op de kaart staat.

Roely Graham-de Vroedt is vanaf de jaren `80 betrokken bij de triatlon in Almere. Van 2001 tot 2003 was ze staflid `Sponsoring' van de Stichting Holland Triathlon. Vanaf 2003 tot heden is Roely Graman voorzitter van de stichting. Ze heeft de Stichting Holland Triathlon weer financieel gezond gemaakt. Op haar conto staat ook het stijgende deelnemersaantal, de organisatie van het EK in 2006, de organisatie van het 25-jarig jubileum van de Triathlon in Almere in 2007 en de organisatie van het WK in 2008.

Ruud Graman was, als oud-triatleet, van 2001 tot 2003 de back up van de directeur `Sportief' van de Stichting Holland Triathlon. En vanaf 2003 tot heden is hij de directeur `Sportief'. Ruud Graman heeft er voor gezorgd dat de wedstrijd zeer goed bekend staat. Hij stelt de belangen en wensen van de triatleten en de triatlonsport altijd centraal. Elk jaar wordt de Holland Triathlon weer een beetje beter en ambitieuzer.