Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT
Datum: maandag 3 december 2007

Uitmarkt kiest opnieuw voor het Oostelijk Havengebied

Het Amsterdams Uitburo, als organisator van de Uitmarkt, heeft ook voor de Uitmarkt 2008 het Oostelijk Havengebied als locatie gekozen. De Uitmarkt vindt jaarlijks op een andere locatie in Amsterdam plaats. Maar de vele positieve reacties, van zowel het publiek als de deelnemende culturele instellingen, gaven de doorslag om de landelijke opening van het culturele seizoen nogmaals in dit avontuurlijke gebied te laten plaatsvinden. De Uitmarkt wordt traditiegetrouw georganiseerd in het laatste weekend van augustus: vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2008.

Uitmarkt
De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen. Met 400 optredens van meer dan 2000 artiesten wil de Uitmarkt de 500.000 bezoekers inspireren tot cultuurbezoek. Naast de optredens op grote buitenpodia zijn De Amsterdamsche Boekenmarkt en de Informatiemarkt, het jongerenprogramma The Remix en het kinderprogramma de Uitmarkt Junior vaste onderdelen.

Pim Luiten, directeur AUB:
"De Uitmarkt wil het publiek laten zien wat er het komende culturele seizoen te beleven is en hen zo te enthousiasmeren om een kaartje te kopen voor al dat moois in de theaters, musea en concertzalen. Het Oostelijk Havengebied heeft bewezen daar een inspirerend podium voor te zijn."

Dennis Straat, wethouder Zeeburg:
"Ik ben erg trots de Uitmarkt weer te verwelkomen. De Zuidelijke IJ-oevers bevestigen hun imago de nieuwe culturele boulevard van de stad te zijn."

Piet Boogert, voorzitter Oostelijk Havengebied Overleg "Vorig jaar hebben we kunnen ervaren dat het Uitmarkt-publiek zich prima thuis voelde in het Oostelijk Havengebied. Wij verheugen ons dan ook op een tweede keer. De Uitmarkt sluit uitstekend aan bij de functie van het gebied als nieuw cultureel centrum van Amsterdam."