Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 12 augustus 2008

Vleermuisexcursies in Eendenkooi 't Zand

Flappende vleugels, een zachte pels... Is het een muis? Of een zwaluw?

We heten u van harte welkom bij onze vleermuisexcursies in het bos van Eendenkooi 't Zand. Er zijn excursies op vrijdag 29 augustus en 12 september van 19.30 tot 21.30 uur.

De gids van Landschap Noord-Holland leidt u langs de vleermuiskasten in het bos en neemt een batdetector mee. Hij zoekt hiermee naar vleermuizen. De batdetector maakt de hoge tonen die vleermuizen maken voor ons hoorbaar en zo kunnen wij de soorten herkennen. Spannend en heel erg leuk om mee te maken. In de eendenkooi zijn dwergvleermuizen, watervleermuizen en grootoorvleermuizen. Meld u op tijd aan, want voor deze excursies is altijd veel belangstelling.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. We verzamelen om 19.30 bij Natuurinformatiecentrum 't Zand, gelegen aan de Korte Bosweg 47A, 1756 CA 't Zand.

De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.