Goodridge Dutch Finals, de laatste kans van dit jaar

Haarlem, augustus 2008 - Met de Goodridge Dutch Finals wordt van 29 tot en met 31 augustus op de dragstrip van Drachten het Nederlands dragrace-seizoen op spectaculaire wijze afgesloten. De laatste kans van dit jaar om de nationale en internationale dragrace-elite dicht bij huis aan het werk te zien. Drie dagen lang zullen de snelst accelererende auto's en motoren de dragstrip van Vliegveld Drachten beheersen. In alle klassen moeten de beslissingen in het Open Nederlands Kampioenschap nog vallen zodat een spannende en spectaculaire strijd tegemoet kan worden gezien.

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat burgemeester Bert Middel in juni de totaal vernieuwde dragstrip van Vliegveld Drachten voor geopend verklaarde. Van 29 tot en met 31 augustus is het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het dragrace-seizoen 2008. Tijdens de Goodridge Dutch Finals kunnen de laatste en allesbeslissende punten worden gescoord in het Open Nederlands Kampioenschap waarna op zondagmiddag de nieuwe titelhouders zullen worden gekroond. Naast alle Nederlandse rijders zal ook een keur aan buitenlandse topteams in Drachten aan het startlicht verschijnen. Vanuit Zuid Frankrijk tot Zweden en Italië tot Engeland zullen de rijders naar Friesland reizen om op het snelste stukje asfalt van Nederland hun kunsten te vertonen. De snelste voertuigen zullen daarbij na de onvermijdelijke en spectaculaire burn out de ¼ mijl afleggen in een kleine 7 seconden en daarbij snelheden bereiken tegen de 300 km/u. 'Top of the bill' is Danny Bellio die eerder dit jaar in zijn Top Methanol Funny Car de 1/8 mijl aflegde in 4,2 seconden en in deze korte tijd een snelheid bereikte van ...286 km/u. De snelle Belg zal tijdens de Goodridge Dutch Finals ongetwijfeld een poging wagen om deze tijd en snelheid te verbeteren.

Tijdens de Goodridge Dutch Finals komen alle nationale dragrace-klassen aan de start, van de 'streetlegal' Street Machines tot de 2.000 pk sterke Pro Modified-kanonnen. In deze laatste klasse rijden Marc Meihuizen en Robert Joosten in de absolute top van het FIA Europees Kampioenschap. Dit tweetal Europese toppers beschouwt Drachten als laatste voorbereiding op de afsluitende wedstrijd in deze Europese titelstrijd. Bij de motoren varieert het deelnemersveld van de 'standaard' Street Bikes tot de Funny Bikes en de ultieme nitro-gestookte Top Fuel Bikes. In de klasse Super Twin Top Gas is de Goodridge Dutch Finals zelfs de laatste wedstrijd in de Euro Series. Deze wedstrijdreeks die vele Europese landen aandoet kent in Drachten zijn ontknoping.

Naast al dit pk-geweld heeft de Goodridge Dutch Finals ook nog een omlijstend programma te bieden. Zo is er een uitgebreide marktplaats waar meer dan alleen auto-gebonden artikelen te koop zijn. Met een minikermis is ook aan de allerkleinsten gedacht. Met al deze activiteiten hebben de Goodridge Dutch Finals ook voor de wat minder in snelle auto's en motoren geïnteresseerde familieleden van alles te bieden.

Als klap op de vuurpijl wordt er tijdens de Goodrige Dutch Finales een echte Pick Up verloot! Loten kosten slechts E 25,-- en de volledige opbrengst komt ten goede van de financiering van het nieuwe asfalt van de dragstrip Drachten. Loten zijn verkrijgbaar bij de eXplosion-stand op het wedstrijdterrein of te bestellen via de website www.explosion.nl. De volledig gerestaureerde Chevrolet 1954 Pick Up met 325 pk onder de motorkap is beschikbaar gesteld door het dragraceteam Awesome50. De trekking van het winnende lot vindt plaats door een notaris en wordt verricht op 31 augustus 2008.

De Goodridge Dutch Finals worden gehouden op 29, 30 en 31 augustus op Vliegveld Drachten, aanvang alle dagen om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag E 10,00 de zaterdag E 15,00 en de zondag eveneens E 15,00. Deze prijzen zijn inclusief toegang tot de tribune (vol = vol). Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis. Op de site www.explosion.nl is alle overige informatie betreffende de Goodridge Dutch Finals na te lezen.

Voor de redactie