Ingezonden persbericht


Feestelijke viering hoogste punt plan Granpré Molière in Slootdorp

Het nieuwbouwplan Granpré Molière in Slootdorp beleeft een hoogtepunt. Létterlijk! Op vrijdagmiddag 29 augustus 2008 wordt op zeer toepasselijke wijze het hoogste punt van het plan gevierd: er kan worden genoten van een spectaculaire trapezeact die zijn weerga niet kent. Bovendien krijgen de aanwezigen tijdens de feestelijke viering de kans een kijkje te nemen in de verschillende woningen. De bouw van de woningen, die begin volgend jaar zullen worden opgeleverd, voorloopt voorspoedig.

De ontwikkeling van nieuwbouwplan Granpré Molière door Bouwcompagnie BV, de ontwikkelingsafdeling van Wooncompagnie, is in volle gang. Op de voormalige Pioniershoek in Slootdorp verrijzen 36 woningen: 27 koopwoningen en 9 huurwoningen. Daarnaast worden zes vrije kavels bebouwd. Inmiddels zijn de huizen en de contouren van het woongebied als geheel duidelijk zichtbaar.

Bouwopzichter Cor Eriks vertelt dat de bouwwerkzaamheden voorspoedig verlopen: 'Het casco van alle woningen staat. Bij twee blokken is het schoonmetselwerk al afgerond. De eerste twee blokken welke met een kunststof dakbedekking worden afgewerkt zijn door een aangebrachte noodlaag al waterdicht. De eerste houten kappen van de koopwoningen die met keramische dakpannen worden afgewerkt zijn gemonteerd. Medio september kan worden begonnen met de afbouwfase, het aanbrengen van de installaties, cementdekvloeren en scheidingswanden.'

Het plan Granpré Molière is één van de laatste fases van de herstructurering van Slootdorp, die nu zeven jaar aan de gang is. Naast de bebouwing is binnen het plan veel aandacht voor openbaar groen en aansluiting op het polderlandschap. Leefbaarheid staat voorop en termen als 'mooi en natuurlijk wonen' zijn in het plan treffend verwezenlijkt.

Adembenemend trapezenummer
De viering van het hoogste punt vindt vrijdagmiddag 29 augustus plaats van 15.15 tot 17.30 uur. Op de bouwlocatie zal Duo Savar een adembenemend trapezenummer verzorgen. Het duo, dat kracht verbindt met gratie en souplesse, brengt het nummer op maar liefst acht meter hoogte. De spraakmakende act heeft door het hele land voor zeer enthousiaste reacties gezorgd.

Tijdens de feestelijke viering kunnen bovendien de verschillende woningen in het plan worden bezichtigd. Ook kan informatie worden verkregen over de laatste nog beschikbare woningen. Bouwcompagnie wil het vooral ook voor starters en jonge gezinnen mogelijk maken hier een woning te kunnen kopen. Voor een aantal woningen is met de Koopzekerconstructie een voordelige financieringsvorm mogelijk. Meer informatie over deze constructie, het plan Granpré Molière én de woningen is te vinden op www.bouwcompagnie.nl/slootdorp.