PERSBERICHT

Sport1 lanceert tweede 24-uurs kanaal

Amsterdam, 25 augustus 2008 ­ Op vrijdag 29 augustus lanceert abonneezender Sport1 haar tweede 24-uurs sportkanaal: Sport1.2. Dit nieuwe kanaal zorgt er voor dat de kijker, in combinatie met het bestaande Sport1 24-uurs kanaal, op elk moment keuze heeft uit ten minste twee verschillende sportprogramma's, met veel voetbal. De overige zes Sport1 Extra kanalen worden ingezet voor live evenementen op het moment dat er meer sportaanbod is dan op de twee kanalen geplaatst kan worden.

Sport1 heeft gemerkt dat er vraag is naar een intensiever gebruik van de Sport1 Extra kanalen met meer keuze. Tot dusver zendt het hoofdkanaal 24 uur per dag een combinatie van live wedstrijden, studio producties, samenvattingen, magazine shows en herhalingen uit.

Het tweede 24-uurs kanaal wordt 29 augustus gelanceerd bij de wedstrijd om de UEFA Super Cup tussen Manchester United en FC Zenit St. Petersburg, die door Sport1 live wordt uitgezonden. Dit gebeurt vanuit een nieuwe Sport1-studio in Amsterdam, van waaruit presentator Kees Jansma en analitici Louis van Gaal en Wim Kieft, commentaar geven en vooruitkijken naar het nieuwe Europese voetbalseizoen.

Zoals eerder bekend gemaakt, gaat Sport1 veel meer voetbal uitzenden. Het aanbod omvat zowel de live wedstrijden als de samenvattingen van de grote Europese competities zoals Engeland, Duitsland, Italie, Schotland, Portugal, met de meeste Nederlandse topvoetballers. De samenvattingen zijn, in tegenstelling tot voorgaande jaren, in het nieuwe seizoen niet meer op de Nederlandse open netten te zien.

Alle kabelbedrijven en Tele2 zullen het nieuwe Sport1.2 hoofdkanaal gaan doorgeven.

Over Sport1
Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet als voor een mobiel platform. Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en zes extra kanalen voor live evenementen, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien.

Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.

Contactpersoon
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Chellomedia Communications
Michiel Gosens, Tel. 020-778 9684
Email: communications@lgi.com


---- --