Swingen en meezingen op de Uitmarkt Amsterdam

26/08/2008 06:00

Joop van den Ende Theaterproducties

Joop van den Ende Theaterproducties luidt nieuw theaterseizoen in

Van vrijdag 29 t/m zondag 31 augustus vindt de feestelijke opening van het culturele seizoen plaats: de Uitmarkt 2008. Ook Joop van den Ende Theaterproducties geeft tijdens dit grootste culturele evenement van Nederland een voorproefje van wat er gaat gebeuren het komende seizoen. Tijdens de Uitmarkt kan het publiek kennis maken met de theaterproducties door middel van een Musical Quiz, dansworkshops en een fotoshoot. Verschillende artiesten als Jamai Loman en Wilbert Gieske zijn in het weekend aanwezig voor signeersessies in de stand van Joop van den Ende Theaterproducties. De Uitmarkt vindt plaats op en rond het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Het culturele weekend wordt feestelijk afgesloten met de Sing-a-Long op zondagavond vanaf het Java-eiland.

Musical Sing-a-Long

Zondagavond 31 augustus staat wederom geheel in het teken van de musical. Chantal Janzen en Frits Sissing sluiten de Uitmarkt om 21.30 uur af met de AVRO Musical Sing-a-Long vanaf het Java-eiland (live uitgezonden op Nederland 1). Onder begeleiding van het Metropole Orkest geven tal van musicalartiesten acte de présence. Zij zingen bekende nummers uit o.a Dirty Dancing, Les Misérables en Anatevka. Chantal en Frits moedigen het publiek aan mee te zingen met de nieuwe droomproductie JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat en Hollywood musical Sunset Boulevard. De AVRO Musical Sing-a-Long belooft een unieke happening te worden, met medewerking van onder anderen Pia Douwes, Carlo Boszhard, Henk Poort, René van Kooten, Kim Lian van der Meij en Renée van Wegberg.

Programma stand

Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus tussen 13.30 uur en 15.00 uur vinden er dansworkshops plaats. Leer de opzwepende danspasjes van Johnny uit Dirty Dancing, oefen de moves uit High School Musical en ga beide dagen op de foto als Hollywood diva Norma Desmond of scriptschrijver Joe Gillis uit de musical Sunset Boulevard. Op zaterdag zullen tussen 15.00 uur en 16.00 uur verschillende artiesten zoals Jamai Loman (Les Misérables) en Wilbert Gieske (Boeing Boeing) aanwezig zijn om hun fans te ontmoeten tijdens een signeersessie. Op zaterdag om 15.30 uur wordt het nieuwe theaterseizoen ingeluid door middel van het loslaten van ballonnen. Op zaterdag en zondag worden er ballonnen uitgedeeld van de verschillende producties met daaraan een unieke code. Vervolgens is om 15.30 uur (zaterdag) en om 16.00 uur (zondag) de bekendmaking van de prijscodes van de winnaar van de dag. (Programma onder voorbehoud van wijzigingen, kijk op www.musicals.nl voor meer informatie)

Theaterseizoen 2008/2009

Tijdens de Uitmarkt Amsterdam kan het publiek kennismaken met de verschillende theaterproducties. In het nieuwe seizoen brengt Joop van den Ende Theaterproducties drie nieuwe reizende producties met een geheel eigen creatieve interpretatie. De grootste reizende productie is Sunset Boulevard die op 10 oktober 2008 in Koninklijk Theater Carré in première gaat. Wegens succes wordt Les Misérables verlengd tot en met eind november in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Gedurende de rest van het seizoen gaan de overige producties achtereenvolgens in première:


- 17 november - Boeing Boeing - Goudse Schouwburg


- 12 december - JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat -Stadsschouwburg Utrecht


- 25 januari - High School Musical - Schouwburg Tilburg

Wegens succes komend seizoen te zien:


- Dirty Dancing - Beatrix Theater Utrecht


- Tarzan - Fortis Circustheater Scheveningen


- Les Misérables - tot en met november in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam


- Ciske de Rat - de Musical - tot en met januari te zien in de theaters


- Evita - tot en met december te zien in de theaters


- André van Duin's Nieuwe Revu - tot en met december te zien in de theaters


- Tineke Schouten - tot en met eind mei 2009 te zien in de theaters


- Musicals in Ahoy' - verwacht mei 2009





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,