Brussels Airlines

Lufthansa en Brussels Airlines onderhandelen over strategische kapitaalsinvestering

donderdag 28 augustus 2008

Deutsche Lufthansa AG en SN Airholding SA/NV, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, voeren constructieve onderhandelingen over een kapitaalsinvestering in SN Airholding. De bedoeling van de onderhandelingen is om tot een samenwerking met Brussels Airlines te komen als autonoom functionerende luchtvaartmaatschappij binnen de Lufthansa groep. Brussels Airlines is momenteel nog geen lid van een alliantie. De maatschappij opereert een Europees netwerk met Brussel als hub en specialiseert zich in een vluchtaanbod van en naar Afrika.

Lufthansa plant om via een kapitaalsverhoging initieel 45 procent te verwerven van de SN Airholding tegen een voorgestelde prijs van 65 miljoen euro. Na twee jaar of later zou Lufthansa een optierecht hebben om de resterende 55 pct te verwerven. De prijs van deze optie is afhankelijk van de toekomstige performantie van Brussels Airlines.

Zoals al eerder meegedeeld heeft Brussels Airlines de bedoeling om lid te worden van een commerciële alliantie waarbij ook de mogelijkheden van een industriële partner en financiële participatie worden geanalyseerd. Dit project laat de maatschappij toe om haar strategische doelstellingen beter te bereiken, de klanten een uitgebreider én competitiever Europees netwerk aan te bieden en om de groeistrategie in Afrika verder te zetten.

De volgende weken zal Lufthansa AG SN Airholding doorlichten en de onderhandelingen afronden tot en met de contractuele details. De geplande kapitaalsinvestering moet nog goedgekeurd worden door de Supervisory Board van Lufthansa, de Raad van Bestuur en de aandeelhouders van SN Airholding en de mededingingsautoriteiten.

Ten gepaste tijden zullen beide maatschappijen informatie verstrekken over de vooruitgang van de onderhandelingen. Er zullen in afwachting geen verdere verklaringen afgelegd worden.

Geert Sciot, Vice President Communication
Email: gsciot (at) brusselsairlines.com

Thierry van Eyll, Manager External Communication Email: tvaneyll (at) brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium