Ingezonden persbericht


(persbericht)

Corso Zundert start pilot voor publieksprijs muziekkorpsen

Het corso van Zundert heeft dit jaar voor het eerst een prijs voor het beste muziekkorps. Op een gedeelte van de route krijgt het publiek de gelegenheid om een stem uit te brengen op het korps dat zich in hun ogen het beste presenteert. Het winnende korps krijgt bij de tweede passage van de Molenstraat de prijs uitgereikt.

Zundert breekt met de traditie om alle prijzen op de Markt uit te reiken. Het beste korps ontvangt namelijk een ereprijs bij het omroeppunt op het kruispunt Molenstraat/Eikenlaan. Deze korpsenpublieksprijs is een initiatief van de omroepers van het corso die op vijftien verschillende plekken langs de route het publiek informatie geven over de wagens, de buurtschappen en de prijzen.

De korpsen in Zundert zijn van het hoogste niveau dat er in Nederland, Belgie en Frankrijk te vinden is. Alle korpsen en showdrumbands die deelnemen aan de optocht bevinden zich in de Europese top. Stichting Bloemencorso Zundert heeft een speciale commissie die een keuze maakt uit het aanbod van topkorpsen dat in Zundert zou kunnen spelen. Naast de 20 wagens, maken de negen korpsen al tientallen jaren lang een belangrijk onderdeel uit van de optocht. Een deel van het publiek bestaat uit muziekliefhebbers die speciaal voor de korpsen naar Zundert komen.

Het Pasveerkorps uit Leeuwarden voor het ontwerp 'MCE' van Stuivezand in het corso van 2007. Dit is de lokatie waar de nieuwe publieksprijs voor de korpsen dit jaar wordt uitgereikt.

Corso Zundert is ontzettend trots op de vele omroeppunten. Het publiek wordt op elke plek langs de route geïnformeerd over de wagen die op dat moment passeert. Zij dragen het corsogevoel uit. Elke omroeppunt heeft al enkele jaren zijn vaste omroeper of omroepduo. Sommige omroepers hebben zo n eigen specifieke stijl van het verslaan van de optocht dat ze een vaste schare bezoekers op hun deel van de optocht hebben. Corso Zundert is met vijftien omroeppunten een modern evenement dat zijn bezoekers optimaal van dienst wil zijn.

----------
Bloemencorso Zundert is 's werelds grootste corso en wordt gedragen door louter vrijwilligers, bij elkaar duizenden Zundertenaren. Het vindt plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl/ www.corsokoorts.nl/

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht